Niet iedereen, zeker in de randstad, heeft het geluk om een tuin te hebben. Dus als je er een hebt, ga er dan ook goed mee om. Omvang speelt geen essentiële rol, want met de juiste creativiteit kan je er altijd wel iets moois of iets nóg mooiers van maken. Onderhoud is wél een belangrijk punt, maar er zijn nog talloze andere manieren om je tuin een luxe uitstraling te geven. Hier volgen er 5.

5. Materiaalkeuze voor de ondergrond

Je tuin heeft de kracht om het uiterlijk van je huis enorm te verbeteren en een plaats te realiseren waar je graag tijd spendeert. En zoiets moet je bij de wortels aanpakken. Een goede fundering als basis. Dat kan op verschillende wijze: een grasveldje? Planken rondom het terras? Of toch liever een betegelde buitenruimte? Als je op zoek bent naar een onderhoudsarme tuin, is een betegeld terras een beter idee dan een grasveld, maar je kunt deze twee uiteraard ook combineren. Net wat bij jou past.

 4. Overkapping laten plaatsen

Een overkapping oogt luxe en voelt luxe. Los van de esthetische waarde, kan je hierdoor ook lekker droog zitten. Dat is wel zo fijn op de avonden, waar het weer ineens kan omslaan. Ga voor een overkapping met een minimalistisch design en in een neutrale kleur. Overigens creëer je hiermee ook een perfecte situatie om een jacuzzi neer te plempen.

Gedeeltelijke overkapping met sfeerverlichting

3. Tuinmeubelen

Het terras is natuurlijk niet compleet zonder een loungeset. Investeer in een comfortabele bank en een paar relaxstoelen. Een bijpassende tafel is daarnaast ook aan te raden. Kleed de loungehoek aan met stijlvolle kussens en versier de buitentafel. Afhankelijk van de omvang van je tuin kun je het zo gek niet bedenken. Een loungebank in de hoek, een tuintafel op de patio, parasols, loungestoelen en ga zo maar door. Luxe tuinmeubelen kunnen doorslaggevend zijn in je missie naar de ultieme luxe uitstraling in je tuin.

2. Balans is alles

Groot of klein: harmonie en balans in je tuin is alles. Dit kan je vanaf diverse kanten bekijken. Qua indeling moet je goed kijken of jouw idee überhaupt gaat passen, maar zorgt ook dat het gewenste kleurpatroon, de materialen en texturen elkaar complimenteren. Met verschillende kleuren kan het al gauw te druk worden, terwijl een minimalistisch thema kan gaan vervelen. Zorg ervoor dat je de kleuren dus op elkaar afstemt en houdt het totale plaatje goed in de gaten.

Minimalistisch

1. Verlichting

Wanneer je een foto van jezelf laat maken, merk je al gauw op dat lichtinval letterlijk een verschil van dag en nacht kan betekenen. Bij je tuin is dat niet anders. Vooral ’s avonds kun je de mooiste gedeeltes van je tuin accentueren en je gasten imponeren. Je kan het hierbij zo gek maken zoals je zelf wil, maar houd het wel chique en subtiel. Een grote bouwlamp wordt niemand vrolijk van, dus ga bijvoorbeeld voor spotjes, lichtsnoeren of minimalistische lantaarnpalen.