Lontano is het ultieme nieuwe Explorer-jachtconcept van Fledgling design studio Bassan & Benedetti. De ontwerpers, Giulia Bassan & Alessandro Benedetti, creëren dit gevaarte voor hun masterscriptieproject in La Spezia. Trots dat ze waren deelden ze de eerste beelden van hun conceptjacht, gebaseerd op de romp van een bevoorradingsschip van de Noorse scheepswerf Ulstein.

Conceptjacht Lontano vertoont militaire trekjes, maar staat vooral in het teken van comfort

De 78,7 meter lange Lontano heeft wat weg van een militairschip dankzij de strakke en geometrische lijnen aan de buitenkant, maar het interieur is niets minder dan een varend vijfsterrenhotel. Lontano is Italiaans voor ‘ver’: het schip is bedoeld voor expedities met extreem lange afstanden. Het is niet voor niets gebaseerd op een bevoorradingsschip.

Lontano

Het schip pronkt verder met een breedte van 16 meter, dat zorgt voor uitgestrekte gebieden, met toegankelijke accommodatie voor 12 gasten in zes grote passagiershutten. Met bemanningsleden erbij opgeteld kan dit conceptjacht 26 personen verwelkomen en laten overnachten.

jacht

Elders op Lontano vindt je twee observatielounges voor en achter, terwijl er op het zonnedek een jacuzzi op je staat te wachten. Evenals het zwembad. Om daar te belanden moet je eerst door de achterste strandclub, die zelf een fitnessruimte, een spa en een massageruimte bevat.

Bioscoopzaal en waterspeelgoed voor de rijken

Tegenwoordig is geen verkenningsjacht compleet zonder voldoende entertainment. Het hoofddek is uitgerust met veel zitplaatsen en een panoramisch uitzicht om te luieren of gewoon te genieten van een dag onder de zon en de sterren, en kan de enorme bioscoopzaal ook worden afgestreept van je wensenlijst. Het moderne schip zal genoeg waterspeelgoed voor rijken aan boord hebben. Denk daarbij aan een amfibische ATV (quad), een onderzeeër en een helikopter die kan landen en tanken op het gecertificeerde helikopterplatform. De twee tedere garages zorgen voor de jetski’s, duikuitrusting en alles daartussenin.

Om er écht alles uit te halen, hebben ontwerpers het hoge glazen wanden gegeven om te genieten van de meeste ongerepte locaties en gasten een ononderbroken 360-graden uitzicht vanaf de achterkant van het jacht te geven.