James Packer werd geboren in Sydney als de zoon van filantroop Roslyn en mediamagnaat Kerry Packer. Als telg van een van de machtigste Australische media-beheerders van de twintigste eeuw kon hij in de voetstappen van zijn vader treden. Packer verscheen voor het eerst op verschillende vermogenslijsten in 2006, na de dood van zijn vader het jaar ervoor en de intergenerationele overdracht van het grootste deel van Kerry’s vermogen. Hiermee kon hij ook zijn jacht, gedoopt tot IJE, financieren. Een superjacht van 108 meter lang die nu te koop wordt aangeboden.

Australische mediamagnaat en miljardair James Packer

Forbes schat het vermogen van 54-jarige Packer op $ 3.2 miljard, waarmee hij werd gerangschikt als de vijftiende rijkste Australiër. Naast belangen in meerdere bedrijven, variërend van gokplatformen tot een telecommunicatiebedrijf en van tv-netwerk Channel Nine tot diverse joint-ventures en beleggingsmaatschappijen, is Packer eigenaar van diverse woningen in Bondi Beach en in Bellevue Hill, in de oostelijke buitenwijken van Sydney. Maar hetgeen waar hij misschien het meest bekend om staat is het door hem opgerichte Crown Resorts Limited, de grootste gaming- en entertainmentgroep van Australië.

Australische-zakenman-3 IJE

Het superjacht IJE werd in 2019 door de ex-verloofde van niemand minder dan Mariah Carey gekocht voor een gerapporteerd bedrag van $ 200 miljoen gekocht, omgerekend iets meer dan € 169 miljoen. Destijds was het het grootste jacht ooit gebouwd door de beroemde Italiaanse scheepsbouwer Benetti. “Met een tijdloos, sculpturaal exterieur van de directie van gewilde ontwerpers Redman Whiteley Dixon en een ontspannen strandhuisstijl interieur door Benetti, werd ze gebouwd als het ultieme wereldcruise familiejacht voor een zeer ervaren eigenaar en opgeleverd in 2019,” valt te lezen op de koopadvertentie van Burgess Superyacht Brokers.

IJE zit boordevol unieke kenmerken

Het kolossale gevaarte biest de mogelijkheid om 22 gasten te laten overnachten in 11 hutten en beschikt het ook over een aantal unieke kenmerken, waaronder een hoofdsalon met glazen schuifdeuren op volledige hoogte die de ruimte aan drie zijden openen. Er is ook een grote fitnessruimte op het benedendek met een zeeterras en opbergruimte op het voordek voor twee 12 meter lange tenders. Ook tref je eenmaal binnen in het jacht een donkere club aan, met rood-blauwe bekleding, en een bioscoopzaal met met een soortgelijk thema.

Australische-zakenman-4

IJE van James Parker wordt momenteel vermeldt voor € 175,000,000. Ga naar Burgess Superyacht Brokers om het aanbod te checken.

Australische IJE
IJE