Breng sfeer in je interieur door middel van een stijlvol vloerkleed. Er is een legio aan keuze wat betreft stijl, kleur en afmeting, waardoor je al gauw het overzicht verliest. Daarnaast hoef je je niet alleen te beperken tot de living, want er zijn nog genoeg andere kamers in het huis waar een vloerkleed net zo goed kan gaan liggen. Zo kies jij het beste vloerkleed voor jouw huis uit.

Hoe kies je het beste vloerkleed voor jou uit?

Er zijn natuurlijk verscheidene keuzes qua afmeting en stijl, maar het is hedendaags uiteraard ook mogelijk om jouw droomkleed helemaal op maat samen te stellen. Maar dan moet je eerst wel weten wat je wil. Laten we je daar een handje mee helpen. Zoals we al opnoemde moet je als eerste kijken naar formaat. Als je van plan bent om een vloerkleed aan te schaffen waar de eettafel en stoelen op gaan staan, is het wel zo mooi als alle poten of wielen op het kleed staan.

Vorm en formaat van het kleed

De vorm en het formaat zijn dus totaal afhankelijk van de functie en het woongedeelte, maar toch zijn er een aantal standaard maten die het meest populair zijn. Vooral rechthoekige vloerkleden met de afmeting 170×240, 200×300 en 250×350 worden het best verkocht. Maar je kan hier uiteraard best van uitwijken. In het geval dat je huis vol zit met strakke en geometrische lijnen, kan je door middel van een rond of ovaal vloerkleed speelsheid creëren.

Vloerkleed

Dan is er nog de structuur. Een hoogpolig of grof geweven vloerkleed heeft door de warrige look een nonchalante uitstraling en kan juist voor een mooi contrast zorgen in een strak interieur. Laagpolige vloerkleden zorgen voor een iets netter en strakker geheel. Op deze manier kan je goed het karakter bepalen waar jij op zoek naar bent. In een rustige kamer kan een kleed met een opvallende print of felle kleur de ruimte echt tot leven laten komen. Dus afhankelijk van de rest van je interieur kan je hiermee aan de slag.

Denk los van de stijl ook aan de functie. Een vloerkleed kan ook gebruikt worden om koude voeten te voorkomen in je slaapkamer of bij het woongedeelte, maar bijvoorbeeld ook om de akoestiek te beteren. Hoe grover, hoogpoliger en robuuster een vloerkleed, hoe beter het bijdraagt aan de akoestiek in huis en dempt het vooral bij (oude) houten vloeren het geluid.