In een zoektocht die jaren in beslag nam, werd Bin Laden op 2 mei 2011 in de Pakistaanse stad Abbottabad door Amerikaanse elitetroepen gevonden en om zeep geholpen. De broer van Ossama bin Laden, Ibrahim Bin Laden, had ook iets te maken met Amerika en heeft in het prestigieuze Bel Air zelfs een roze villa staan. Hoewel het sinds de terroristische aanslagen van 11 september niet meer door de eigenaar is bewoond, staat voor het eerst in een decennia te koop.

Ibrahim bin Laden verkoopt roze villa in Bel-Air

De huidige eigenaar van het huis is dus Ibrahim bin Laden, een oudere halfbroer van de oprichter van terreurbeweging Al-Qaida. Net als Osama was Ibrahim een ​​van de meer dan 50 kinderen van de Saoedi-Arabische bouwmagnaat en zakenman Mohammed bin Awad bin Laden, die 22 vrouwen had en langdurige zakelijke banden had lopen met de koninklijke familie van Saoedi-Arabië.

Bin-Laden

Het in 1931 gebouwde herenhuis in mediterrane villastijl bevat zeven slaapkamers, vijf badkamers en beslaat meer dan 650 vierkante meter leefruimte, bedekt met een rood pannendak.

Hij kocht het pand op zijn 20e voor 2 miljoen dollar

Volgens gegevens heeft Ibrahim, een voormalige USC-student die naar eigen zeggen “nooit een dag in zijn leven heeft gewerkt”, het Bel Air-huis in 1983 gekocht. De toentertijd 20-jarige betaalde iets minder dan $ 2 miljoen, wat met inflatie nu ongeveer $ 5,5 miljoen zou zijn. Hij woonde daar met ex-vrouw Christine Hartunian Sinay, met wie hij een dochter heeft. Tijdens hun verblijf hadden Bin Laden en zijn vrouw full-time tuinmannen, huishoudelijke hulp, chauffeurs en particuliere beveiliging in dienst.

Ze hadden ook twee Rolls-Royces en een Lamborghini in de garage, toch huurde Bin Laden vaak andere luxe auto’s om te voorkomen dat zijn Silver Spur’s vies zouden worden.

Verkeert in een staat van verval, maar moet toch tientallen miljoenen opleveren

In begin jaren ’90 scheidde hij met Sinay, maar bleef tot 2001 in Bel Air wonen, waarbij hij zijn tijd verdeelde tussen Los Angeles en Jeddah. Na de aanslagen van 11 september, die plaatsvonden terwijl hij op vakantie was in het buitenland, is Bin Laden, zover bekend is, nimmer meer teruggekeerd naar de Verenigde Staten, uit angst voor de bekendheid die zijn achternaam teweegbracht. Sindsdien stond het huis stof te happen, hoewel het in de late jaren geregeld werd verhuurd aan lokale filmproducties, naar verluidt voor volwassenen films, dus we raden de koper aan om er eerst even met een UV-lamp doorheen te gaan.

Foto’s tonen aan dat het landgoed in een erbarmelijke staat van verwaarlozing en verval is beland, zonder de binnenkant te laten zien, maar er wordt alsnog $28 miljoen voor gevraagd. Check het aanbod hier bij Coldwell Banker Reality.

Bin Laden Bel Air