Deze Bugatti Chiron Sport in Carbon black en French Racing Blue staat gewoon te koop in Nederland! We hebben het hier over een speciale ‘110 ans Bugatti’ die in 2018 is gefabriceerd en slechts 602 kilometer op de teller staan. Zo goed als nieuw dus. Terwijl de ‘normale’ Chiron Sport al een godsvermogen kost, doet deze carbon-editie er nog een flinke schep bij op.

Bugatti Chiron Sport in carbon black en French racing blue

We hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen over de hoeveelheid kracht waar dit model over beschikt, maar we doen het toch, omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen. De Chiron heeft een 8 liter W16-motor met een vermogen van 1500 pk en 1600 Nm koppel. Hiermee accelereert de sportwagen uit Molsheim, Frankrijk, in nog geen 2,5 tellen naar de 100 km/h. De schijnbaar onmogelijke topsnelheid is begrensd op 420 km/u.

Bugatti-Chiron

Met behulp van de telemetrie van het bedrijf kan Bugatti real-time autodiagnostiek ophalen. De vering is adaptief en kan in een van de vier presets worden gezet. De doorsnee Chiron Sport bevat al een prijs kaartje van € 3,2 miljoen, maar dit carbon exemplaar scheurt daar lachend voorbij. Het zwarte carbon exterieur kost alleen al € 265.000, terwijl het blauwe interieur (ter waarde van meer dan € 45.000), de handtekening ‘Line French Racing Blue’ (ter waarde van meer dan € 15.000), de comfortabele stoelen met logo (ter waarde van meer dan € 12.500) en de French Racing blauwe remklauwen (ter waarde van meer dan € 5.000) ook alles behalve goedkoop zijn.

110 ans Bugatti: gelimiteerd tot slechts 500 stuks

Gelimiteerd tot slechts 500 stuks is het een van de meest luxueuze sportwagens en tegelijkertijd ook een van de meest exclusieve. Dat geldt voor de ‘doorsnee’ Chiron ook al, maar de sport versie met een carbon-kit erop spant al helemaal de kroon. Des te vetter dat er een in Nederland te koop staat.

Het loeisterke apparaat met blauwe accenten staat op je te wachten in Heerenberg bij autodealer BTB Group. Kijk vooral even op hun website en hieronder voor meer beeldmateriaal. Prijs: € 3.695.000.

Bugatti Chiron Sport carbon stuurwiel Bugatti Chiron Sport