Hongkong is de op één na duurste stad ter wereld. Door de bizarre dichtbevolking in Hongkong is de grond heel erg duur. Voor één vierkante meter betaal je € 24.000. Dat is vier keer zoveel als dat je voor een woning in het centrum van Amsterdam betaald en twee keer zoveel voor één vierkante meter in New York City. De woning die we hebben gevonden is ook helemaal niet heel erg bijzonder. Het enige bijzondere aan deze woning is het prijskaartje wat eromheen hangt.

Ongeloofwaardig hoge prijzen in Hongkong

Villa Cornwall in de rustige zakenwijk Tuen Mun heeft in totaal 217 vierkante meter aan woonruimte. Als je de twee opgenoemde conclusies samenbrengt zou het huis uit moeten komen op een prijs van ongeveer € 5,2 miljoen. Helaas is dit verre van de prijs die je neer moet leggen voor deze relatief banale woning.

woning Hongkong

In Nederland was het al groot nieuws dat een Amsterdamse garage voor € 690.000 te koop stond. Maar dit is niets vergeleken met Hongkong. Daar was een parkeerplaats ter waarde van ruim een miljoen verkocht. De mensen die niet zoveel geld hebben in Hongkong wonen ook in de meest abominabele hokken die niet als menswaardig beschouwd zouden moeten worden.

Wat heeft Villa Cornwall te bieden?

Villa Cornwall werd in 1967 gebouwd en is een vrijstaande woning met drie verdiepingen. Er zijn vijf aparte slaapkamers en je hebt een relatief mooi uitzicht over de zee, je eigen zwembad, een eigen voor- en achtertuin, een woonkamer, een studeerkamer, een kleine fitnessruimte en toegang tot het dak.

Niet heel bijzonder, tot je erachter komt dat je voor deze woning een kleine $ 50 miljoen neer moet leggen. Misschien zijn we in Nederland te verwend, maar qua inrichting heeft bijna iedereen in Nederland een meer moderne inrichting dan deze oude meubels in dit huis. De meeste inwoners van Hongkong zijn waarschijnlijk niks anders gewend.

woning Hongkong woning Hongkong