De BMW M5 en M5 Competition debuteerde in het begin van juni. De BMW M5 Competition is een vijfzitter die z’n prestaties met comfortabele eenvoud neerzet. We zette op Marktplaats de prijs van hoog naar laag en stuitte op een M5 in het Individual Orinoco metallic.

De BMW M5 Competition

De standaard M5 is leverbaar vanaf € 164.413,00, maar er zijn heel wat opties om aan te vinken. Het beest waar we het vandaag over gaan hebben is een Competition en bevat onder meer een Comfort Access pakket, ConnectedDrive Services inclusief BMW Online (06AK), CoPilot Pack, Driving Assistant Professional (05AU), Optie-pakket en het Parking Pac. Al met al zorgt dit ervoor dat de waarde meer dan een halve ton is gestegen. Een heuse statusblik.

BMW M5

Ten opzichte van het vorige model heeft de 2021 M5 een aantal subtiele aanpassingen gekregen met een meer hoekige bumper en diffuser, nieuwe achterlichten en opnieuw ontworpen uitlaatpijpen. De 19-inch M-wielen zijn overigens ook nieuw voor het 2021 model. De grootste toevoeging van het interieur is de Live Cockpit-setup met iDrive 7, die de M5 twee enorme 12,3-inch schermen geeft. Het standaard interieur is gemaakt van merino leer. De uitrustingslijst bevat ook een verwarmd stuur en stoelen, stoelventilatie en massage functie, een projectiedisplay en muziekinstallatie van Harman Kardon.

BMW M5

De 5 Serie heeft een 4,4-liter twin-turbo V8-benzinemotor en levert een maximum vermogen van 625 pk en 750 Newtonmeter koppel. Daarmee kan de sedan in 3,3 seconden naar de 100 km/h. Van 0 tot 200 km/h doet ‘ie in 10,8 seconden en dat is 0,3 seconden sneller dan de normale BMW M5. De topsnelheid ligt op 250 km/u

Zo goed als nieuw

De desbetreffende BMW M5 Competition heeft slecht 10 kilometer op de teller en is dus eigenlijk gloednieuw. De Marktplaats-advertentie is afkomstig van NobraCars Uden en zij hebben bij de prijs de cijfers € 217.850,00 ingevoerd.