Wie in Coevorden resideert of daar geregeld te vinden is, kan binnenkort zomaar oog in oog zijn komen met de duurste Lamborghini Huracán des lands. Het zal geen ondraaglijke zoektocht zijn, want de Italiaan valt nogal op, zeker in een bosrijke omgeving als deze Drentse stad. We hebben het over een Lamborghini Huracán STO (Super Trofeo Omologata). De STO-uitvoering werd in november van 2020 geïntroduceerd en moet dienen als opvolger van de Performante.

Kenmerken van de Huracán STO

In het assortiment van de Italiaanse stierenfokker staat deze auto ongeveer gelijk aan de de Huracán Evo, alleen wordt de STO geleverd met achterwielaandrijving. Daarnaast is er minder gewicht en meer downforce, waardoor deze Huracán ultiem geschikt is voor het circuit. Aan de buitenkant doet de auto denken aan de Huracán Super Trofeo EVO, terwijl meer dan 75% van de carrosseriepanelen bevat koolstofvezel.

Huracán

Foto: @destroyer-gt | Autojunk

Aangezien deze stier nog hogere snelheden kan bereiken is het remsysteem is door Lamborghini verbeterd met een Brembo CCM-R koolstof-keramische rem, afgeleid van Formule 1-auto’s. Dat kan goed van pas komen wanneer je vanaf stilstand binnen 3 tellen al op de 100 km/h zit. De V10-motor van 5,2 liter zorgt voor 640 pk en 565 Nm en de topsnelheid moet rond de 312 km/h zitten.

Opvallende kleursamenstelling

Ene @destroyer-gt kwam een STO tegen in Coevorden. Hij plempte enkele foto’s van het blauwe apparaat neer op de website van Autojunk. Een STO zal je niet gauw over het hoofd zien en zeker niet in deze kleursamenstelling. De eigenaar, die overigens onbekend is, koos namelijk voor matblauw met knalrode accenten. Alsof het geheel nog niet druk genoeg is er ook nog een zwart ruitjespatroon aan toegevoegd. Het rappe voertuig werd in oktober dit jaar afgeleverd en had destijds een nieuwprijs van liefst €463.045,-. Hiermee voert ‘ie de lijst aan van de duurste Huracáns die rondrijden op Nederlands kenteken.

Huracán

Foto: @destroyer-gt | Autojunk

Foto: @destroyer-gt | Autojunk