In het verleden dat we schreven over vastgoed in Spanje beperkte we ons nogal tot ‘koopjes’, maar de andere kant van het uiterste is misschien nog boeiender om naar te kijken. Minder realistisch voor de meesten, maar daar gaat het nu even niet om. Deze villa op Ibiza is de duurst te koop aan geboden villa op Funda op Spaans grondgebied. Kleine disclaimer: de villa moet nog gebouwd worden, maar de eerste beelden spreken zeer tot de verbeelding.

Duurste villa in Spanje op Funda

Laten we maar meteen van start gaan met de locatie. De villa gaat gebouwd worden aan het strand Cap Blanc, aan de westkust van het partyeiland en 21 kilometer verwijderd van het stadscentrum. Ook sta je binnen 5 minuten op Marina Botafoch, de belangrijkste jachthaven van Ibiza.

Spanje

Het zal deel uit gaan maken van gated community met 9 woningen en biedt “volledige veiligheid en privacy en overige faciliteiten als schoonmaakdiensten, conciërge services, chef-kok on call, masage, spa en schoonheidsbehandelingen aan huis, etc.” Cap Blanc is voor buitenstaanders volledig afgesloten, waardoor de veiligheid gewaarborgd blijft. De community is dan ook uitsluitend toegankelijk voor eigenaren en hun gasten.

Braziliaanse architectuur met een vleugje Nederlands

De indeling en uitvoering is volledig in overleg met de architect van dienst. Zo schrijft de makelaar dat de woning bijvoorbeeld ook uit 3 lagen kan gaan bestaan en dat hoeveelheid kamers, het zwembad en de tuin naar eigen inzicht kan worden vormgegeven. Het concept komt uit de koker van de Nederlandse architect Dick Venneman, van Dedato Architecten en Ontwerpers uit Amsterdam.

Spanje

De kavels zijn ten minste 1.000 , en het woonoppervlakte varieert van 600 m2 tot 950 m2, verdeeld over 3 verdiepingen. Degene die wij nu behandelen gaat net als de prijs richting het hogere segment en beslaat 800 m². Alle huizen hebben een verwarmd privézwembad en 5 tot 7 slaapkamers met eigen badkamer, vloerverwarming, garage voor ten minste 2 auto’s en diverse faciliteiten.

Ze vallen vanaf de kust te kenmerken aan de grote raampartijen die van plafond tot vloer doorlopen. Bovendien heeft elke villa een unieke vormgeving en afmetingen en passen de villa’s uitstekend bij de natuurlijke omgeving. En hoe lekker is het om aan het water te wonen? Neem een kijkje op Funda om te zien of jij de vraagprijs van € 5.700.000 gerechtvaardigd vindt.

Spanje