Een voorliefde voor klassieke huizen in een modern jasje? Dan zal deze nieuwe aanbieding in Calabasas ongetwijfeld tot de verbeelding spreken. Het is een uitgestrekt huis dat is ontworpen met het idee om traditionele Italiaanse villa’s na te bootsen, maar dan een levensgroot schaakspel in de tuin. Op het bovendek biedt een uitschuifbaar glazen dak een spectaculair uitzicht op de San Fernando-vallei.

Villa Bellezza is geïnspireerd op Italiaanse palazzo’s

Volgens Robb Report wordt het pand verkocht door ene Robin Gibson, die gedurende zes jaar toezicht hield op de bouw van het gebouw. Deze oprichter van een merk voor bruiningsproducten reisde tijdens het ontwikkelingsproces van het huis af naar het Comomeer om de palazzo’s daar te observeren en zich er door te laten inspireren. Voor het ontwerp werd architect William Hablinski ingeschakeld.

Het schaakspel

En het resultaat mag er zijn. Je betreedt het erf middels een cirkelvormige motor court. Het hoofdverblijf meet 1463 vierkante meter groot en zit bomvol klassieke details, open haarden, verwarmde vloeren, balkons en op maat gemaakt lijstwerk. Het heeft vijf slaapkamers en zeven badkamers, maar er is ook een apart gastenverblijf dat nog twee bedden en twee badkamers aanbiedt, Achter de grote muren is er een bibliotheek, een theater en oefen- en massageruimtes, evenals een wijnkelder die tot 5.000 flessen wijn kan bevatten.

Levensgroot schaakspel en putting green

Het is in totaal een perceel van 0,5 hectare, waar genoeg te beleven valt. Neem nou het levensgrote schaakspel met twee meter hoge stukken, Wat het Alice in Wonderland-gevoel nog maar eens benadrukt. Maar als dat niet jouw ding is, kun je ook baantjes trekken in het infinity-zwembad of je slaag verbeteren op de putting green.

Californië infinity-pool

Verder is er nog een vijfdeurs garage op het terrein, evenals piekfijn verzorgde tuinen. Dat laatste gaat goed samen met het uitgestrekte natuurgebied en wordt je niet belemmerd door buren, waardoor je niet snel in de Amerikaanse versie van de Rijdende Rechter terecht zal komen.

Berkshire Hathaway HomeServices California Properties verzorgt de verkoop en hebben de vraagprijs op $29,995,000.

trap