Opererend in 150 landen en op ruim 12.000 locaties is The Hertz Corporation, opgericht in 1918 in Chicago, uitgegroeid tot de grootste verhuurorganisatie voor voertuigen ter wereld. Terwijl het Amerikaanse  autoverhuurbedrijf eerder dit jaar nog uit een faillissement kwam, hebben ze maar liefst 100.000 auto’s op de bestellijst geplaatst.

Nieuwe eigenaren willen stekkers zien

Nu het faillissement achter de rug is zouden de nieuwe eigenaren plannen hebben om de wereldwijde vloot van Hertz van ongeveer een half miljoen voertuigen vrijwel volledig te elektrificeren. De bestelling van Hertz betekent dat er $ 4,2 miljard, omgerekend € 3,6 miljard, richting het adres van tesla gaat. Het zou gaan om Tesla Model 3’s, het best verkochte automodel in Nederland, maar daar kunnen ook nog Model Y’s aan worden toegevoegd.

Tesla Model 3

De auto’s moeten volgens de ingewijden de komende veertien maanden geleverd worden en gaan rijden in de Verenigde Staten en delen van Europa. Voormalig Ford-ceo Mark Fields is onlangs interim-ceo geworden van Hertz en moet het bedrijf nu de toekomst in loodsen. “Zijn kennis op het gebied van auto’s en technologie zal doorslaggevend zijn als we Hertz opnieuw vormgeven,” zei Greg O’Hara, voorzitter van de Raad van Bestuur van Hertz, over de aanstelling van Fields.

Grootste bestelling van elektrische voertuigen ooit

Volgens zekenblad Bloomberg gaat het om de grootste bestelling van EV’s ooit en lijkt Hertz, ondanks de hoeveelheid, te catalogusprijs te gaan betalen. Oké, Amerikaanse autofabrikant en autotechnologiebedrijf Rivian heeft weliswaar ook 100.000 voertuigen besteld, bij Amazon, maar dat ging om drie verschillende modellen.

Elon Musk’s Tesla is niet te stoppen

Het zal niet per se met elkaar in verband staan, maar Tesla gaat als een speer. De beurswaarde van het autobedrijf piekt boven de $ 1 biljoen, terwijl het vermogen van CEO Elon Musk meestijgt naar de $ 250 miljard. In tegenstelling tot andere andere automakers wereldwijd ondervindt Tesla tot dusver nauwelijks last van het wereldwijde te kort aan chips, waardoor ze financieel door blijven gaan.