Neem een kijkje op Bloombergs Billionaires Index en je zult zien dat van de eerste 10 er 9 afkomstig zijn uit de Verenigde Staten. Het schoolvoorbeeld hiervan is uiteraard FaceBook-oprichter Mark Zuckerburg, maar er zijn diverse andere ambitieuze vernieuwers onder de 40 die de status ‘miljardair’ wisten te bereiken. Het is geen traditioneel top-7 lijstje, maar een aantal miljardairs onder de 40 die we graag even uitlichten.

7 Amerikaanse miljardairs onder de 40

7. Brian Chesky (CEO Airbnb)

Brian Chesky

Brian Chesky is medeoprichter en CEO van de accommodatieservice Airbnb . Hij werd uitgeroepen tot een van Time ‘s “100 meest invloedrijke mensen van 2015” en is als 40 jarige hard aan de weg aan het timmeren. De geboren New Yorker lanceerde, samen met twee anderen, Joe Gebbia en Nathan Blecharczyk in augustus 2008 in San Francisco het platform Airbnb.

In 2016 trad Chesky toe tot Warren Buffett en Bill Gates’ ‘The Giving Pledge‘. Dit is een campagne om grote hap van hun rijkdom weg te geven. Hij vertegenwoordigd momenteel alsnog een geschat vermogen van $ 13,5 miljard.

6. Dustin Moskovitz (medeoprichter van Facebook en CEO Asana)

miljardairs

Dustin Moskovitz richtte in februari 2004, samen met Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin en Chris Hughes, Facebook op. De medeoprichter van Facebook zei vier jaar later gedag tegen het sociale netwerk om om zich te storten op organisatiewebsite Asana te starten. Het grootste deel van het vermogen van Moskovitz ligt in een geschat belang van 2% in Facebook, maar Asana komt op stoom.

Asana, voor het laatst gewaardeerd op $ 1,5 miljard in november 2018, is van plan dit najaar naar de beurs te gaan en haalde veel voordeel uit het feit dat men steeds meer thuis werkt. Moskovitz beschikt over een geschat vermogen van $ 14,2 miljard.

5. Lukas Walton (erfgenaam van Walmart)

Lukas Walton

Tijdens het schrijven van ons artikel over de 25 rijkste families op deze aarde, kwamen we erachter dat de erfgenamen van de Amerikaanse supermarktketen Walmart met stipt op nummer 1 staan. Lukas Walton is de kleinzoon van Sam Walton, de oprichter van Walmart.

De 35-jarige heeft geen leidersfunctie, die is uitbesteedt aan CEO Doug McMillon, maar houdt zich voornamelijk bezig met filantropie. Hij is namelijk voorzitter van de milieuprogrammacommissie van de Walton Family Foundation. Met een geschatte nettowaarde van $ 17,2 miljard heeft hij genoeg macht om de levenskwaliteit of het ontwikkelingspotentieel van mensen te bevorderen.

4. Fred Ehrsam (mede-oprichter Coinbase)

Fred - Amerikaanse miljardairs

Crypto is nog altijd een van de meest populaire investeringsmogelijkheden. Coinbase is een beveiligd platform waar een breed scala aan cryptovaluta’s verhandeld kunnen worden. In april van dit jaar trokken ze naar de beurs met een waardering van $ 100 miljard. Het succes is mede te danken aan CEO Brian Armstrong. Hij bezit naar verluidt bijna een vijfde van de aandelen van Coinbase, terwijl zijn eigen vermogen wordt geschat op $ 11,5 miljard.

3. Evan Spiegel (CEO Snapchat)

Evan Spiegel - miljardairs

Net als Zuckerberg is Spiegel er tot nu toe in geslaagd om de controle over de sociale-mediadienst die hij mede heeft opgericht, te vermijden. Hij deed dit samen met CTO Bobby Murphy, die met een geschat vermogen van $ 15,2 miljard niet onderdoet. Net als Murphy werd Snap CEO Evan Spiegel rijk als mede-oprichter en belanghebbende van het bedrijf achter social media-fenomeen Snapchat.

2. Austin Russell (CEO Luminar)

miljardairs

Kans is behoorlijk aannemelijk dat de naam Austin Russell geen belletje doet rinkelen. Tot dusver was hij een jonge tech-CEO in een weinig bekende uithoek van de auto-industrie, waar hij de zelfrijdende auto-startup Luminar in goede banen leidt. Luminar Technologies Inc. – het lasertechnologie-bedrijf dat Russell oprichtte toen hij 17 was- trok begin december vorig jaar vorige week naar de beurs met zijn eerste notering op de effectenbeurs Nasdaq. Dat zorgde ervoor dat hij in een klap miljardair werd, op zijn 25e.

Russell werd daarmee de jongste selfmade miljardair ooit en een van slechts tien mensen die al voor hun dertigste selfmade miljardair werden, weet Forbes te melden. Hij bezit een derde van Luminar en had op 17 januari 2021 een geschat vermogen van € 3,2 miljard.

1. Mark Zuckerberg (CEO Facebook)

Mark Zuckerberg

Het verhaal van Mark Zuckerberg is al zo vaak behandelt, dat we het kort en bondig houden bij over de 37-jarige programmeur en multimiljardair. Met een vermogen van 121,6 miljard bekleed hij op het moment van schrijven de 5e positie op Bloomberg Billionaires Index.

We schreven eerder ook een artikel over waarom Amerikaanse miljardairs zo weinig belasting betalen.