Terwijl Kanye West nog geen maand geleden een betonnen standvilla in Malibu op de kop tikte (voor $ 57,3 miljoen), heeft hij zijn ranch in Wyoming, voorheen Monster Lake Ranch genaamd, deze week beschikbaar gesteld voor potentiële kopers. Het gaat over een gigantische lap grond van wel 1500 hectare met daarop het hoofdverblijf, een lodge, paardenfaciliteiten, veeomheiningen, kartbaan en meren. “Het uitzicht op de zandstenen kliffen en de Absaroka-bergen maken het een vooraanstaande investering in een ranch in Wyoming.”

Kanye West zet zijn ranch in Wyoming te koop

De rapper kocht de ranch op 61 Nielson Rd in 2019In dat jaar verhuisde West vanuit Californië naar Cody, Wyoming, om de activiteiten voort te zetten voor een aantal zaken voor zijn mode- en schoenenlabel, Yeezy. Het is niet bekend of de nieuwe eigendomsvermelding betekent dat de rapper Wyoming permanent verlaat of zijn bedrijf naar de staat verhuist.

De 44-jarige zal de staat sowieso niet achter zich laten, mocht de ranch snel verkopen, want West, die in een scheiding ligt met Kim Kardashian, heeft daar namelijk nog een ranch in de contreien van het stadje Greybull.

Monster Ranch

De naam Monster Ranch is afgeleid van het nabijgelegen meer van 73 hectare. De uitgestrekte ranch omvat ook een uitgestrekt hoofdgebouw, paardenfaciliteiten, een veeboerderij en zelfs een “vogelschuur” die plaats biedt aan maximaal 1.500 vogels. Veelzijdige man die Kanye.

Verscheidene andere hutten met onbekende bestemming zijn ook te vinden op het terrein, dat zijn eigen privé-bergketen heeft en uitzicht op besneeuwde heuvels aan de verre horizon. Kortom: alles wat je van een ranch in the middle of nowhere verwacht. Hoewel het ongelooflijk ver verwijderd lijkt van de rest van de beschaving, ligt Monster Ranch verscholen in de noordwestelijke hoek van Wyoming, voor Amerikaanse begrippen relatief in de buurt van het welbekende Yellowstone National Park.

Waarde van het veelandgoed

West heeft het pand iets meer dan twee jaar in bezit. Vreemd genoeg is de prijs van $ 11 miljoen aanzienlijk lager dan de oorspronkelijke vraag van $ 14 miljoen, toen hij het kocht, maar men denkt dat hij een korting voor zichzelf heeft geregeld. Het is mogelijk dat de rapper indertijd “slechts” $ 8 miljoen heeft uitgegeven om het veelandgoed te verwerven. Voor wie interesse heeft: DBW Realty handelt de verkoop af.