Lego Technic, de meer technische afdeling van Lego, de The Batman Batmobile. De set bestaat uit 1360 onderdelen en bevat twee lichtstenen, bewegende zuigers, een draaiende vlamuitlaat, voorbesturing en deuren en motorkap die open kunnen.

Lego Batmobile

De gedetailleerde speelgoedauto is geïnspireerd op de Batmobile uit de film The Batman (2022). De film speelt zich af tijdens het tweede jaar van Bruce Wayne als de superheld Batman, terwijl Gotham City nog altijd wordt geteisterd door een groep schurken. Als eigenaar van een Lego-batmobile hoef je je daar in ieder geval niet druk over te maken. Eigenlijk zou de film op 25 juni van dit jaar al uitkomen, maar wegens verhinderingen gaat ‘ie pas op 3 maart 2022 in première.

Lego-Batmobile

Enfin, door naar het plastieken bouwwerk. Lego levert het bouwwerk inclusief twee verlichtingsstenen: een rode en een gele. Het rode licht geeft de doorzichtige motor aan de achterkant een gloed, terwijl de gele steen de grille verlicht. Andere hoogtepunten zijn de voorwielbesturing en een differentieel op de achterwielen.

Batmobile-set op basis van het 1989-model

Elke Batmobile heeft eigenschappen die hem uniek maken en zich onderscheiden van de vorige versies. Een eerdere, meer uitgebreide Batmobile Lego-set werd uitgebracht in 2019, gebaseerd op de Batmobile uit 1989. Die set bevatte 3306 stukjes en bevatte een prijskaartje van € 215. Aanzienlijk duurder dan deze nieuwe editie van Lego x Batman.

Wat kost de Lego-set?

Pak een meetlat erbij en je zult tot de conclusiekomen dat de miniatuur Batmobile  11 centimeter hoog, 45 centimeter lang en 17 centimeter breed is. The Batman Batmobile is vanaf 1 januari verkrijgbaar en ligt in de online schappen met een prijskaartje van € 99,99.