Mansory heeft bijna alle populaire sportwagens onderleden en compleet omgevormd tot iets nieuwe, maar de RS7 bleef tot dusver uit. Maar niet voor lang dus, want deze week deelden ze de eerste beelden van hun interpretatie op de Sportback. Uiteraard mocht ‘ie volgens hen wel wat sneller, agressiever en vinden ze koolstofvezel ook niet misstaan, duh. Enfin, dit is ‘m dan.

Audi RS7 na een bezoek aan de Mansory-garage

De Audi RS7 is uitgerust in heh Nardo Grey en krijg gewoontegetrouw talloze upgrades van koolstofvezel mee van Mansory. Zo oogt de high-performance Sportback nog agressiever, mede door een frontsplitter en een prominente achterdiffuser te plaatsen, samen met een kleine spoiler op de achterklep. Nieuwe sideskirts zijn ook merkbaar en voorzien van de uiterst dunne vezels.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MANSORY (@mansory)

Opvallend blauw interieur

Het exterieur is voor Mansory vrij subtiel, maar open het portier en je ziet dat dat direct wordt ontkracht. De contrasterende blauwe accenten die we aan de buitenkant zien, treffen we ook aan inde binnenkant. Maar daar houden de gelijkenissen wel op, los van het koolstofvezel dan, want het contrast is opmerkelijk. De blauwe hoofdkleur wordt met zwarte oppervlakken en wederom talloze koolstofvezel onderdelen. Mansory verwijderde de vier ringen op het stuur en plaatste zijn eigen logo voordat hij klodders leer en koolstofvezel aanbracht.

Maar dan rest er nog een ding: de vermogensupgrade. Uiteraard heeft Mansory deze mogelijkheid niet overgeslagen en zijn ze aan de haal gegaan met de twin-turbo 4,0-liter V8-motor. Doorgaans levert dit blok in de RS7 600 pk en 700 Nm koppel, de Mansory-versie doet er met 770 pk en 1000 Nm koppel. En die +300 Nm koppel is terug te merken aan de acceleratietijd. De Audi RS7 Sportback doet nu 0 naar 100 km/h in slechts 3 seconden, terwijl dat normaalgesproken 5 tellen lang duurt.  Hiermee is ‘ie zelf krachtiger dan de Abt RS7-R, die het met 30 pk en 80 Nm koppel minder moet doen.

Kostprijs van de RS7 Sportback

Prijzen van de Mansory-versie zijn nog niet bekend. Maar gezien het feit dat een ‘standaard’ RS7 Sportback in Nederland al minimaal € 194.781 moet kosten, kan je daar nog aardig wat geld bij optellen. Hoe dan ook, bij intersse verwijzen we naar de website van Mansory.