Mercedes-Benz is één van de grootste automerken ter wereld. Het Duitste automerk uit 1926 ontstond via een fusie tussen de firma’s Daimler Motoren Gesellschaft en Gottlieb Daimler en Benz & Cie, Carl Benz is de oprichter van het grote automerk. Echter houden ze zich niet uitsluitend bezig met rijtuigen, ook in het luchtruim zijn ze binnenkort vertegenwoordigd.

Mercedes privéjet komt sneller dan je denkt

Op het Europese zakenluchtvaartcongres in 2015 in Genève heeft het Duitse merk een samenwerking aangekondigd met Lufthansa Technik. Met deze samenwerking willen ze hun krachten bundelen om een cabine te creëren voor korte en gemiddelde afstanden. Het Duitse automerk heeft al een design gemaakt voor een privé jet. Het zijn heel unieke designs die je niet tegenkomt in een andere privéjet. Het interieur zou je de ingeving moeten geven dat je in een Mercedes S-klasse Sedan zit.

Mercedes privéjet

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes wil het exclusief houden en wil daarom een beperkt aantal van deze luxe privéjets uitbrengen. Op de Monaco Jacht show gaf Mercedes een aantal van dat soort designs vrij. De inrichting is vooral modern met zwart, wit en donker hout. Ze willen voor de algemene inrichting voor de privéjets één grote slaapkamer in het achterste ruim, in het middenstuk een plek waar je lekker comfortabel op een stoel of bank kan zitten met een glaasje rosé om even tot rust te komen. Voorin is natuurlijk de cockpit, maar ook een klein keukentje en een badkamer met een wastafel en douche.

Mercedes privéjet

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes is niet de enige die grote plannen heeft als het gaat om vervoer in de lucht. Italiaans merk Pagani heeft ongeveer hetzelfde idee met de Infinito Cabin in de Airbus ACJ319NEO op een volledig andere stijl van inrichting. Beide concepten hebben hetzelfde doel en dat is natuurlijk dat je een comfortabele reis tegemoet gaat en dat je pure luxe ter beschikking hebt tijdens de vlucht.

Mercedes privéjet

Infinito Cabin van Pagani