In 1972 werd in Stockholm een stuk geschiedenis geschreven: Abba. De band, waarvan de naam bestaat uit de eerste letters van de bandleden, is een van de meest succesvolle bands ter wereld, met meer dan 400 miljoen verkochte albums. In 1974 maakte ze hun grote doorbraak mee met het nummer ‘Waterloo’ op het Eurovisiesongfestival, die ze ook wonnen. Kortom: een goed moment om te kijken naar wat het succes de bandleden heeft opgeleverd. “It’s a rich man’s world.”

Wat is het vermogen van popband Abba?

In 1983 werd er een pauze ingelast Dit leidde tot het uiteenvallen van de formatie. Pas in april van 2018 werd bekend dat Abba weer twee nummers had opgenomen, die uiteindelijk drie jaar later op 2 september 2021 werden uitgebracht. Op die datum werd er ook een nieuw album, genaamd Voyage, aangekondigd. Dit wordt het negende studioalbum van de Zweedse groep zijn en zal op 5 november 2021 uitgebracht worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ABBA (@abba)

Het totale vermogen van de legendarische popgroep bereikt hedendaags meer dan $ 1,1 miljard, waarbij ieder lid variërend van $ 200 tot $ 300 miljoen waard is, weet Celebrity Net Worth te melden.

De inkomsten komen lang niet allemaal uit de muziek zelf

Volgens Reuters zijn er in de afgelopen decennia bijna 400 miljoen albums verkocht. Echter komt het grootste deel van hun fortuin door middel van rondleidingen en optredens. Er gaan geruchten rond dat de band een aantal jaar geleden $ 1 miljard heeft afgewezen om opnieuw op te treden. Maar ja, ze zijn ook allen de 70 al gepasseerd, en met het verdiende geld kunnen ze alle vier gemakkelijk hun pensioen bekostigen.

Mamma Mia!

Ook films, musicals en tv-shows hebben hun vermogen vergroot. Denk alleen al aan de productie van de musical Mamma Mia!, gebaseerd op Abba-liedjes. Gelanceerd in 1999, brak het box office-records en is de vijfde langstlopende musical in het Londense West End, die daar (en op Broadway) al meer dan tien jaar wordt opgevoerd.

Het succes van de band zorgde ook tot blockbusterfilms ‘Mamma Mia! De film’ in 2008 en ‘Mamma Mia! Here We Go Again’ in 2018. De eerste verkocht bijna 1,7 miljoen exemplaren op dvd op de eerste dag bij release in Groot-Brittannië, waardoor het op dat moment de snelst en bestverkochte film ooit was, volgens The Hollywood Reporter . De twee films brachten wereldwijd ongeveer $ 965 miljoen op. Daarnaast blijven de bandleden ook geld verdienen aan het Abba museum, gelegen in Stockholm.

Solocarrières van de Abba-bandleden

Afgezien van de enorme verdiensten van de groep, voegt elk lid ook meer geld aan hun stapel toe door middel van hun solo-inspanningen.

  1. Anni-Frid Lyngstad, een van de twee zangeressen van de groep, vergrootte haar fortuin door haar succes met solo-albums. Vooral haar eerste album, “Something’s Going On” , uitgebracht in 1982. De Noorse werd als laatste toegevoegd aan Abba en haar vermogen wordt vandaag de dag geschat op $ 300 miljoen.
  2. De kernschrijvers van de groep en goede vrienden, Björn Ulvaeus en Benny Andersson, werken nog altijd nauw samen. Naast musical Mamma Mia! , werkten ze mee aan twee musicals. Het paar produceerde ook een aantal popalbums samen met het Zweedse duo Gemini en zanger Josefin Nilsson. Hij beheert een geschat vermogen van $ 300 miljoen.
  3. Naast al zijn werk met zijn Abba-vriend Ulvaeus heeft Benny Andersson ook een succesvolle solocarrière achter de rug. Hij richtte in 1987 het platenlabel Mono Music op en bracht twee soloalbums uit. Andersson heeft ook muziek geschreven voor andere Zweedse artiesten, voor tv-producties en films en voor zijn eigen band. Met een geschat vermogen van $ 230 miljoen heeft ook hij niets te klagen.

  4. Ook Agnetha Fältskog mikte op een succesvolle solocarrière na de onofficiële splitsing van de groep. Haar eerste album, ‘Wrap Your Arms Around Me’, stond bovenaan de Zweedse albumlijst en ze verkreeg ook een rol als actrice in de Zweedse comedy film Raskenstam. Naar verluidt moet zijn het doen met $ 100 miljoen minder dan de andere zangeres Anni-Frid Lyngstad, $ 200 miljoen.

Om het gepast af te sluiten: