Rolls-Royce gaat net als andere grote namen in de autoindustrie steeds vaker van de gebaande paden af. De maker van de duurste auto ter wereld heeft dit keer echter iets erg decadents in petto. In de best zin van het woord. De luxe autofabrikant uit het Verenigd Koninkrijk presenteert namelijk een whisky- en sigarenkit. Dit is de Rolls-Royce Cellarette.

Rolls-Royce brengt whisky- en sigarenset uit

Van tijd tot tijd creëert de legendarische Britse autofabrikant op maat gemaakte verzamelobjecten die het luxequotiënt en het vakmanschap weerspiegelen dat te zien is alle modellen die met trots het Spirit of Ecstasy-beeld dragen. Deze whisky- en sigarenset is een opvolging van de eerder uitgebrachte Recreation Module en de champagnekist.

“De Rolls-Royce Cellarette, de nieuwste toevoeging aan de Rolls-Royce Connoisseur’s Collection, biedt onze klanten nieuwe manieren om hun levensstijl te verbeteren die verder gaat dan de ervaring van hun Rolls-Royce-auto. Historisch gezien werden Cellarettes gebruikt om wijn en sterke drank veilig te stellen. Deze op maat gemaakte kist kan worden geconfigureerd om aperitieven of digestieven, afhankelijk van de voorkeuren van de klant, naast gewaardeerde sigaren op een spectaculaire manier te bewaren.” zei Nicholas Abrams, Bespoke Designer, Rolls-Royce Motor Cars.

Rolls-Royce whisky- en sigarenset

Het ontwerp doet ons denken aan de Rolls-Royce Boat Tail en dat is beslist geen toeval. Qua formaat is het vergelijkbaar met een kleien reiskoffer. Het heeft opslagruimtes aan aan weerszijde opslagruimtes, een flessenhouder en aan de andere zijde bevindt zich een kleine humidor, inclusief hygrometer, die verwijst naar de Phantom Gallery-klok. Zodat je meteen aan de slag kunt, zijn whiskyglazen, een sigarenknipper, een aansteker van S.T. Dupont en een asbak ook van de partij. Overigens kan je de indeling en de kleursamenstelling van de set nog naar wens laten aanpassen.

Het exterieur van de Cellarette is ontworpen om perfect te passen bij de goed uitgeruste cabine van een luxe Rolls-Royce limousine. Het is gemaakt van gepolijst aluminium en heeft overlays van Rolls-Royce Havana-leer. Bovenop bevindt zich een functioneel dienblad dat is afgewerkt met Obsidian Ayous Open Pore fineer en is voorzien van een Spirit of Ecstasy-inleg

De prijs van de levensgenieters-set

Plemp er een flesje Yamazaki 55, de oudste Japanse whisky, en een collectie Mayan Cigars en de perfecte avond is een feit. Maar alvorens kun je je beter bezighouden met de aankoop van de Rolls-Royce whisky- en sigarenset. Deze is geprijsd op € 46.958, exclusief btw, en zal ongetwijfeld al snel uitverkocht zijn.

Toch niet helemaal jouw smaak? Wellicht sluit deze zetel met whisky- en sigaren in de armsteunen meer bij jouw wensen.

Rolls-Royce whisky- en sigarenset Whisky Rolls-Royce