Eind september opende Nusret Gökçe, ofwel Salt Bae, een nieuw restaurant in London. Een aantal gasten besloten daar een poging te wagen, maar waren verontwaardigt over de hoofdprijs die ze moesten betalen. Met name de gouden ‘Giant Tomahawk’ steak viel op.

Salt Bae’s media-aandacht

Als internetsensatie gaat het Nusret Gökçe voor de wind. Hij is ongetwijfeld de reden waardoor mensen, ongeacht de prijzen, massaal naar zijn restaurants trekken. Op Instagram zien we de afgetrainde chef geregeld zout strooien en vlees snijden, op zijn geheel eigen wijze, voor ‘s werelds grootse beroemdheden. Denk aan David Beckham, Leonardo DiCaprio, Kylian Mbappé, Roberto Mancini, Mark Wahlberg, Jason Statham, Karim Benzema en Conor McGregor. Vooral acteurs en sporters lijken te vallen voor de culinaire charmes van Nusr-Et, de naam van Salt Bae’s steakhuizen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Maar wie ruimschootse aandacht vergaart, kan ook rekenen op kritiek. Een Britse voedingscriticus, Jay Rayner, had het volgende te zeggen over zijn bezoek aan de toko in Londen: “Er zijn nu wereldwijd 19 Salt Bae-steakhouses die handelen in belachelijk dure steaks, waarvan velen volledig in bladgoud zijn gewikkeld, geserveerd aan mensen die beter zouden moeten weten.”

Het stuk vlees ligt ongetwijfeld zwaar op de maag, maar ook op de portefeuille. Een flinke after dinner dip, maar niet door de hoeveelheid eten.

Wat kost de Gouden ‘Giant Tomahawk’ steak?

Terwijl de Giant Tomahawk’ steak al £ 630 (omgerekend € 747) kost, doet de met goud bekleedde versie er nog een schepje bovenop. Wie dit toch koste wat het kost wil proberen, moet rekenen op een schade van € 857. Moraal van het verhaal: publiciteit staat lang niet altijd voor een eerlijke prijs-kwaliteitsverhouding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)