Dubai overtreffen wordt gezien als een onmogelijk taak, gezien de unieke structuren van de gebouwen, de hoogtes en vooral de luxe die wordt uitgestraald op de inwoners en buitenstaanders. Maar heeft Dubai een drijvend booreiland omgebouwd naar een drijvend pretpark? Nee, dat hebben ze niet. Saudi Arabië weliswaar ook nog niet, maar daar gaat verandering in te gaan komen. Er zijn meerdere concepten ontworpen en ze hopen er binnen een tijdbestek van een aantal jaar realiteit van te maken.

Het concept van de ‘Rig’ in Saudi Arabië

Public Investment Fund, het fonds achter het project, willen er niet alleen een compleet waterpark en achtbanen neerzetten, maar ook gewoon een heel resort eromheen. Hierdoor worden de gasten volledig afgezonderd van de steden van Saudi Arabië en sluiten ze zich helemaal in met vertier en luxe.

De oppervlakte van het booreiland in de Arabische Golf bedraagt ongeveer 150.000 vierkante meter. Dit zou gemakkelijk genoeg ruimte moeten geven om alle pretwensen van de Arabieren te vervullen – en de toeristen.

Doordat het drijvende pretpak afgesloten is van de stad, is het natuurlijk ook handig als je je eigen boodschappen kan doen. Daar is natuurlijk ook aan gedacht door de bedenkers achter het project. Ze willen er ook een immens groot winkelcentrum neerzetten voor de echte luxepoezen, zodat je eigenlijk nooit weg hoeft.

Uiteindelijke toeristenplan

Het project genaamd de Rig moet gaan bestaan uit drie hotels, 11 restaurants, 800 kamers, meerdere zwembaden, een groot reuzenrad en meerdere achtbanen. Verder biedt de locatie ook onderdak aan extreme sporten, helikopterplatforms en een ‘reeks avontuurlijke activiteiten’. CNN Travel meldde dat er achtbaanritten, bungeejumpen en parachutespringen zullen zijn – te zien op de onderstaande afbeelding.

Voor dit gigantische project stellen ze om en nabij rond de $ 415 miljoen beschikbaar. Saudi Arabië wil rond 2030 een van de meest bezochte landen worden door toeristen en dat moet gehaald worden door middel van dit soort toeristentrekkers.

Rig

Als gast van het hotel wordt je per helikopter naar het hotel gebracht. Er wordt ook een grote parkeerplaats gecreëerd voor gasten die met hun jacht aan willen aanmeren bij het eiland. Ze willen ook een onderwater dineer locatie hebben in het booreiland. De concept foto’s daarvan zijn al vrijgegeven en stellen zeker niet teleur. Houd de projecten van Saudi Arabië goed in de gaten, want er komen komen vast en zeker meer dan dit soort indrukkende concepten onze kant op.