Wanneer je zoekt naar de beste horrorfilms ooit, is het geen moeilijke speurtocht om uit te komen bij The Conjuring. The Conjuring is een Amerikaanse horrorfilm uit 2013 onder regie van James Wan en is gebaseerd op getuigenissen van paranormaal onderzoekers Ed en Lorrain Warren. En zoals in haast iedere horrorfilm speelt het zich voornamelijk af in een oud, verlaten huis waarbij ieder gekraak je het stuipen op het lijf jaagt. Wie geen angst kent voor het paranormale kan voor meer dan een miljoen wonen in het huis waar The Conjuring op is gebaseerd.

The Conjuring House

The Conjuring House op 1677 Round Top Road in Harrisville (Rhode Island) is een van de meest bekende spookhuizen in de Verenigde Staten. De huiveringwekkende verhalen uit dit huis hebben tientallen boeken en films geïnspireerd. Veel gekwalificeerde paranormale onderzoekers zijn uitgenodigd in het huis, zoals Ed en Lorraine Warren, die het oudste ‘spookjacht-team’ in New England hebben opgericht en in de jaren ’70 werden ingehuurd om het huis van zijn kwaad te verlossen. De huidige bewoners hebben alsnog talloze gebeurtenissen in het huis gemeld.

The Conjuring House

The Conjuring House in Rhode Island

De spookboerderij met 289 vierkante meter aan woonruimte kent dus een rijke, lugubere historie en is gebouwd in 1836. Het verhaal gaat voornamelijk over een vrouw genaamd Bathsheba Sherman, die in 1800 in het huis woonde. Het was bekend dat deze vrouw aan satanische rituelen verrichtte en zou een kind op gruwelijke wijze om het leven te hebben gebracht. Later heeft Bathsheba haarzelf opgehangen in de achtertuin en sindsdien wordt de link naar het paranormale al gauw gemaakt.

Een pop die doet denken aan de film Annabelle, die zowel een prequel op, als een spin-off van The Conjuring vormt.

“Volgens de legende wordt het huis achtervolgd door de aanwezigheid van Bathsheba Sherman, die in de 19e eeuw in het huis woonde. Tot op de dag van vandaag zijn er talloze gebeurtenissen gemeld. De huiveringwekkende verhalen, incidenten en herinneringen van bewoners en bezoekers van het pand zijn verteld in tientallen mediaproducties, waaronder boeken, films en televisieshows.”

De huidige bewoners zijn een stel paranormale onderzoekers die zeggen nog geen kwade aanwezigheid gevoeld te hebben. Hierdoor gaan ze er vanuit dat het huis fungeert als een portaal naar diverse dimensies. Echter hebben ze er genoeg van gehad en is tijd om het huis door te pasen naar andere onderzoekers of thrillseekers. Wat krijgt de nieuwe bewoner, naast een hoop gekraak? Nou, drie slaapkamers, twee badkamers.

3,4 hectare aan grond

De spookboerderij staat op 3,4 hectare aan grond, dus na een paranormale ervaring kan je niet even bij de buren aankloppen om weer tot rust te komen. The Conuring House wordt vermeld door Mott & Chace Sotheby’s International Realty en kent een vraagprijs van $ 1,200,000, omgerekend € 1.028.409.

The Conjuring House