Iedereen heeft er wel eens over nagedacht: Nederland verlaten en lekker de zon opzoeken in bijvoorbeeld een stad als Alicante in Spanje. De stad ligt aan de Costa Blanca en is de op één na grootste stad van de regio Valencia. In deze zonnige stad staat de villa waar we dit artikel aan wijden. Mocht je goed hebben gespaard kan het huis ook perfect gebruikt worden als vakantievertrek.

Wat heeft de villa in Alicante te bieden?

De moderne uitstraling van het huis met de hoge ramen geeft een extra vakantie gevoel, maar je kan hier ook prima vertoeven met het dagelijks leven. Dit kleine paleisje bestaat uit drie verdiepingen en een ruim dakterras waar je schitterend uitzicht hebt over de andere villa’s en de palmbomen. De onderste verdieping heeft een schitterende woonkamer, een open keuken en een groot keukeneiland. Naast de keuken is er een ruime eetkamer met ruimte voor acht personen en om de hoek van de woonkamer is een kamer afgezonderd die dienst doet als eerste slaapkamer.

villa alicante

De tweede verdieping heeft één badkamer met een toilet en douche en twee slaapkamers met elk een eigen balkonnetje die uitzicht biedt op de palmbomen. De derde verdieping is wat kleiner, maar heeft wel de ruimte voor een kitchenette. Via de kitchenette is er een deur die je weer brengt op het dakterras. Buiten het huis heb je een kleine tuin met een zwembadje, terwijl er naast het zwembadje een kleine loungeset staat.

De prijs van de villa

In Nederland zal je voor dit soort huizen toch wel een dikke € 600.000 neer moeten leggen. Gelukkig zijn de prijzen in sommige delen van Spanje een stuk goedkoper, zoals dat overigens ook in Nederland en elders ter wereld geldt. Voor deze schitterende villa betaal je precies € 363.950. Als je dit vergelijkt met de Randstad is dit echt een prikkie. Om in Alicante te gaan wonen is het wel handig als tegen hoge temperaturen kunt. In de villa heb je daar echter geen last van, want er is gewoon een airco die het hele huis koel kan houden.

Check het hier.

villa alicante
villa alicante