Techart heeft ons de laatste tijd veelvoudig verblijdt met onder andere de GTstreet R Cabrio en de modellen waarmee DJ La Fuente rijdt. De Duitse tuner sleutelt maar al te graag aan Porsches en heeft ook de Panamera en Panamera Sport Turismo niet over het hoofd gezien. “Power-Workout voor de nieuwe generatie Panamera en Panamera Sport Turismo.” 

Porsche Panamera en Panamera Sport Turismo krijgt meer power en koolstofvezel

Aan het uiterlijk is het een en andere vervangen en toegevoegd. Zo krijgt de Porsche Panamera een Techart Grand GT-voorstuk, bredere wielkaste en zoals haast iedere tuner tegenwoordig: veel koolstofvezel. De carrosseriekleur is dan ook verkrijgbaar in het mat of glanzend, maar allebei afgewerkt met zichtbaar carbon fiber. Verder is de spoorbreedte zowel voor als achter ietwat verbreed, een verbeterde koeling van het remsysteem en krijgt de diffusor vier opvallende ‘vinnen’.

Techart-Porsche

Met slanke spaken, een laag gewicht, aantrekkelijke afmetingen en een bijzonder sportieve styling, onderscheidt de 22-inch gesmede aluminium velg Formula VI de Panamera van het productiemodel. Gewoontegetrouw zijn er een aantal opties voor verdere personalisatie beschikbaar om er een perfecte match van te maken. Deze omvatten een- en meerkleurige lakafwerkingen, een optioneel glanzend gedraaid frontoppervlak en, indien gewenst, decoratieve accenten in individueel selecteerbare kleuren. De remklauwen kunnen ook worden geïndividualiseerd met een hittebestendige coating in een kleur naar keuze.

Onbeperkte individualiseringsmogelijkheden voor het interieur

We laten het exterieur voor wat het is en kruipen naar binnen. Net als bij de wielen biedt Techart onbeperkte personalisatie aan waardoor ieder indivdueel interieur kan worden “verrijkt met hoogwaardige materialen en bijzondere accenten.” Lederen biezen in contrasterende kleur verfijnt de stoelen en de vloer- en koffermatten. De ‘staandaardversie’ bevat een mix van Alcantara en leer in de handgemaakte stoelbekleding en rugleuningen in leer. Elder zijn er Techart-reliëfs aan te treffen op de deurbekleding, de vloermatten en geborduurd op de voor- en achterbank in bijpassende kleuren.

Techart

En tot slot behandelen we de indrukwekkende cijfers van de sportieve stationwagen. Techart verhoogd de totale output met 90 pk tot 720 en het Nm koppel stijgt tot de 950. Hiermee zit de 0 naar 100 km/h sprinttijd er binnen 3 seconden op, terwijl ‘ie binnen 10,5 seconden de 200 km/h aantikt met een topsnelehid van 315 km/h.

Lees meer over het tuningpakket op de website van Techart.