Darters zijn voor het overgrote deel nét iets te volle mannen in een té ruim, gekleurd shirt die pijltjes gooien op een gekleurd bord, terwijl ze worden aangemoedigd door een horde aan soortgenoten met een te hoog alcoholpromillage. Echter ben je ook vast wel op de hoogte dat darters op het hoogste niveau een prima salaris verdienen. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld kunnen daar zonder twijfel over meepraten.

Salaris en vermogen van de rijkste darters van Nederland

Er zijn nog veel meer toppers die het altijd heel goed doen voor Nederland, maar wat verdien je eigenlijk als professioneel darter? Goede vraag. Daarom gaan wij de salarissen en het vermogen van Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort onder de loep nemen.

Vincent van der Voort

Misschien niet de bekendste darter van Nederland, maar wellicht laat The Dutch Destroyer een belletje rinkelen. Hij is misschien zijn beste vorm voorbij, maar dat neemt niet weg dat hij genoeg geld heeft verdiend met zijn consistente worpen. Ondanks dat hij nooit een finale van een WK heeft kunnen bereiken, heeft hij wel € 1,2 miljoen bij elkaar weten te gooien. Van der Voort krijgt nog wel een kans op de World Series of Darts Finals in Amsterdam. De nummer twee in deze lijst zit hier helaas net niet tussen.

Raymond van Barneveld

Legende van de sport ‘Barney’, oftewel Raymond van Barneveld, heeft heel wat ups en downs gehad in zijn carrière. Met wel vijf gewonnen wereldkampioenschappen zou je verwachten dat het genoeg is geweest en dat je moet stoppen op je hoogtepunt. Van Barneveld denkt hier anders over en blijft doorgaan om er nog een paar aan vast te plakken. Stoppen is in ieder geval nog geen optie voor de inmiddels 54-jarige dartlegende. Met al deze behaalde successen wordt zijn vermogen geschat op ongeveer € 3,9 miljoen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Raymond van Barneveld (@raybar180)

Michael van Gerwen

Bijna iedereen zag wel aankomen dat  Michael van Gerwen, ofwel ‘Mighty Mike’, op nummer één zou staan. Deze in Boxtel geboren dartkoning werd op zijn 17e al bekend door zijn legendarische negendarter. Sinds dat moment is het alleen maar bergopwaarts gegaa. Hij houdt nu nog steeds het record voor het hoogste gemiddelde per wedstrijd (123.4), in een match in 2016 tegen Michael Smith. Deze prestaties leggen hem geen windeieren.

In de laatste twee jaar van zijn deelname aan darttoernooien verdiende van Gerwen £ 1 miljoen, omgerekend € 1,2 miljoen, en met zijn WK-titel in 2019 verdiende hij een £ 500 duizend, omgerekend € 591 duizend. Mighty Mike voert deze lijst aan met een vermogen van € 9,4 miljoen. Niet slecht voor iemand die pijltjes op een gekleurd bord gooit. Vrijdag 15 oktober staat hij tegenover de Britse Ryan Searle tijdens het Europees Kampioenschap.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michael van Gerwen (@mvg180)