Hoe zullen we Jort Kelder even in een aantal woorden samenvatten? Maatpakken, bretellen, auto’s, vastgoed en geld. Zijn naamsbekendheid vergaarde hij hoofdzakelijk dankzij zijn hoofdredacteurschap bij Quote, ook al is dat alweer bijna een decennia geleden. Ook verschenen zijn strak achterovergekamde haren geregeld op de beeldbuis, in diverse talkshows en als presentator. Laten we duiken in het eigen vermogen van deze veelbesproken journalist en presentator.

Carrière van Jort Kelder

Tja, het vermogen van Jort Kelder, één van Nederlands meest besproken journalisten. In de tijd dat hij met de scepter zwaaide bij Quote, verdiende hij ongeveer een ton per jaar. Niet bijzonder veel, maar dankzij enkele lucratieve bijschnabbels kon hij goed sparen. Pas na zijn periode hierna begon het echte geld binnen te komen. De exacte cijfers zijn niet bekend, maar ga er maar vanuit dat er miljoenen mee gemoeid zijn. Geld moet rollen “het liefst mijn kant op.” Maar hij heeft ook een deel afgestaan aan luxe reizen en andere formaliteiten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jort Kelder (@jort.kelder)

Zijn journalistiek ambities begonnen in 1987, toen hij als persvoorlichter aan de slag ging bij de jongerentak van de VVD, JOVD. Daarna nam hij als stagiair plaats aan de redactietafel van Quote. Om vervolgens na het behalen van zijn studie hier in 1990 als full-time redacteur te fungeren. Drie jaar later schopte hij het tot hoofdredacteur. Verder schreef Jort Kelder boeken en maakt hij deel uit van diverse televisieprogramma’s en reclamespotjes. In de jaren 2018 en 2019 presenteerde Jort Kelder voor AvroTros.

Rijkentax

Met zoveel verschillende bronnen van inkomsten is een vast salaris lastig vast te stellen, maar Kelder is behoorlijk openhartig over zijn financiële welvaart. Zo deelde hij in 2013 het volledige bedrag dat hij kwijt was aan de fiscus, in protest tegen de ‘rijkentax’. Daarin was ook te zien dat hij in dat kalenderjaar bruto €377.850 verdiende.

Jort Kelder zou momenteel om en nabij de 10.000 euro netto per maand zitten. In 2016 zette hij zijn loonstrook online waarop te zien was dat hij een bruto salaris had van 20.000 euro en daarvan netto slechts 8800 euro overhield. Het salaris van de flamboyante breteldrager zou sindsdien met een stijgende lijn gaan. Naast zijn burgerlijke salarisstrook, heeft hij ook een vinger in de pap van het vastgoed.

Eco-vriendelijke woning in Terschelling

Met al dit hard verdiende geld heeft Kelder een prachtige vakantiewoning kunnen kopen op Terschelling. Hij kocht deze woning samen met zijn broer. Het is een zeer unieke woning die je niet alledaags tegen het lijf aan loopt. Dit huis aan de duinen moest zo eco-vriendelijk gebouwd worden om de natuur geen last te bezorgen. Doordat er niet echt vaste kamers zijn in deze woning ziet het er ontzettend ruim uit. De woning werd in een bijzonder snel tijdbestek gebouwd: binnen twee weken was het helemaal af en bewoonbaar.

Vermogen van Jort Kelder

Jort Kelder heeft met al zijn salarissen in de afgelopen tientallen jaren ook de mogelijkheid gehad een prima vermogen op te bouwen. Ook wat betreft zijn huidig vermogen valt er uiteraard geen bedrag met zekerheid vast te stellen, maar er wordt gespeculeerd dat Jort Kelder in 2016 een vermogen had van ongeveer 3 miljoen euro. Onderhand zijn we vijf jaar verder en kunnen we erop rekenen zijn vermogen wat is aangedikt.