In deze nieuwe Pure Luxe-video nemen we een kijkje bij de grootste autoverzameling van heel Europa. En deze staat gewoon in Nederland. Het was werkelijk waar waanzinnig: we keken onze ogen uit. Porsche’s, Jaguar’s, Maserati’s, Mercedessen, echt alle merken zijn aanwezig.

Europa’s grootste autoverzameling staat gewoon in Nederland

Om de kolossale autoverzameling in levende lijven mee te maken, stelde we de navigatie in op De Lier, een dorpje in de buurt van Delft. Daar maken we kennis met Joop Stolze, een liefhebber van klassieke sportwagens. De Joop Stolze Classic Cars-collectie bestaat nagenoeg uit wel 500 exemplaren! Van auto’s die in films schitterende tot toekomstige klassiekers. Porsche’s, Jaguar’s, Maserati’s en Mercedessen: werkelijke alle iconische fabrikanten passeren revue.

Stolze kocht veel van zijn modellen in Amerika en probeert altijd te gaan voor originele auto’s, waar niet mee geknoeid is. In een goed jaar koopt hij naar eigen zeggen tot wel 300 auto’s op en dat is geen slechte investering. Mensen met serieus geld gaan in veel gevallen al gauw voor een Rolex of stoppen het in stennen of crypto, maar een youngtimer kan ook snel in waarde stijgen.

Investeren in een youngtimer heeft zo z’n voordelen. Zo kan je de koper verblijden met een deel geschiedenis en, wanneer het tijd is om ‘m weer te verkopen, zal het een zeer mooie toegevoegde waarde hebben, aangezien de waarde door de jaren heen blijft stijgen. Maar dan moet je er wel echt verstand van hebben. Dit is uiteraard niet van toepassing bij ieder model en merk. Je hoort er meer over in de video.

Traditiegetrouw: een originele winactie en een sabrage

Uiteraard knopen we ook weer een originele winactie aan de video vast. Evenals een vertrouwde sabrage van onze amice Fleuris. De voortreffelijke champagne knalt en vloeit door de showroom. Veel kijkplezier en tot volgende week.

Met speciale dank aan Joop Stolze Classic Cars en Kwast Wijnkopers voor de Laurent Perrier Champagne.