Het huis van Machiavelli, ook wel L’Albergaccio genoemd, was de locatie waar diplomaat Niccolò Machiavelli zijn dagen telde tijdens zijn ballingschap uit Florence. Het pand is gelegen in Sant’Andrea, Toscane, Italië, en Florence ligt op nog geen 20 minuten rijden. Vandaag de gag is deze historische villa gewoon te boeken bij vakantieverhuurder Airbnb.

Historische villa in Florence op Airbnb

Een laan vol met cipressen leidt naar de ingang van het 1951 vierkante meter grote gebouw, genesteld in de heuvels van San Casciano in Val di Pesa. Het bestaat uit een groot rechthoekig palazzo met twee vleugels en de kamers hangen met antieke kroonluchters, vergulde meubels, Italiaanse lijstwerk en beschilderde plafonds. Deze omvatten gerestaureerde muurschilderingen van barokke kunstenaars als Pier Dandini, Matteo Bonechi en Niccolò Lapi.

Florence

De 18e-eeuwse Toscaanse villa was dus in eigendom van een van de beroemdste families van Florence, de Machiavellis, en is een overblijfsel uit de Gouden Eeuw van de hoofdstad van de regio Toscane. Delen van het bolwerk dateren uit 1427, toen het werd gebouwd door een familielid van Niccolò Machiavelli. Het werd in 1702 veranderd in de huidige versie en was in eigendom van de voormalige eigenaar van de voetbalclub uit Palermo, de familie Zamparini. In 2019 kwam het volgens The Wall Street Journal op de markt met een prijs kaartje van $ 60 miljoen.

Kom aan per helikopterplatform en proef de wijnen en oliën rechtstreeks uit de wijngaarden en olijfboomgaarden

“De Italiaanse adel herleeft volledig op dit landgoed uit de Renaissance dat ooit eigendom was van de families Machiavelli en Mazzei. Kom aan per helikopterplatform en proef de wijnen en oliën rechtstreeks uit de wijngaarden en olijfboomgaarden, ga daarna in het zweet in de sportschool of duik in het zwembad voordat u cocktails drinkt tussen beelden en fresco’s binnen.”

Zwembad

De 40 kamers zijn voorzien van antieke kroonluchters en vergulde meubels, vergezeld door Italiaanse lijstwerk, hoge decoratieve plafonds, wandtapijten en talloze kunstwerken. Het drie verdiepingen tellende huis zit verder vol met muurschilderingen van diverse barokke kunstenaars. De advertentie op Airbnb vertelt weinig over de faciliteiten, maar op de foto’s zien we in ieder geval een wijnkelder met proeflokaal, een zwembad en marmeren badkamers met meerdere baden.

Check het hier op Airbnb.

Florence