Hoeveel heb jij over voor een mooie fles wijn? €20? €30? Misschien zelfs €100? Nou, dat is slechts wisselgeld in vergelijking met een recent geveilde Cabernet Sauvignon. Deze 6-liter fles ging voor een recordbrekende prijs onder de hamer op een liefdadigheidsveiling in New Orleans, genaamd Carnivale du Vin ’21.

Duurste geveilde fles wijn ooit

De wijn in kwestie is de duurste in zijn soort geworden die ooit op een veiling is verkocht nadat hij $ 1 miljoen had opgehaald van de genereuze bieder. Druiven voor de geest zouden voorts afkomstig zijn uit Napa’s Coombsville-gebied, waar de Glass Slipper Vineyard zich bevindt.

Ene Don Steiner kocht de fles Cabernet Sauvignon op veiling die plaatsvond op 6 november 2021. Terwijl de enige 6 liter-botteling van de Cabernet Sauvignon voor $ 1 miljoen werd verkocht, werd een fles van 750 ml afgehamerd voor een bescheiden $ 185.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emeril Lagasse Foundation (@emerilorg)

“Het is zo’n eer om het wereldrecord te hebben gevestigd voor een duurste enkele fles wijn ooit verkocht en $ 1 miljoen in te zamelen voor een doel dat zo dicht bij mijn hart”, zei Jesse Katz, oprichter van The Setting Wines, in een verklaring. “Weten hoeveel het leven van veel kinderen ten goede zal veranderen door deze enkele fles, is een vreugdevolle herinnering aan waarom we The Setting Wines hebben opgericht. Ik knijp mezelf nog steeds.”

Katz is een wijnmaker uit Sonoma County, CA, en tevens ook de oprichter van Montage Healdsburg en nog twee andere wijnmerken: Aperture Cellars en Devil Proof.

Inzamelingsactie

De zes liter fles Cabernet Sauvignon werd verkocht als onderdeel van een veiling die werd gehouden om geld in te zamelen voor de stichting van de beroemde chef-kok Emeril Lagasse. In totaal werd $ 3,75 miljoen opgehaald, waarmee het goede doel werd gesteund in de belofte om kansen te creëren om jongeren te begeleiden in culinaire, voedings- en kunsteducatie.