Een Audi RS6 Avant is in de basis al een fatastische wagen – zowel qua prestaties als esthetiek – maar het is altijd interessant wat een tuner ervan maakt. En wat als twee tuners de krachten bundelen? Mansory en MTM staken de koppen bij elkaar een maakten een nóg brutere versie van deze sportieve stationwagen.

Unieke Audi RS6 Avant door Mansory en MTM

Over smaak valt niet twisten, maar wanneer Mansory aan een project begint, is het nooit saai. De sportbak uit Ingolstadt was al een machtig beest maar met een aftermarket-kuur, wordt ‘ie naar nieuwe hoogtes gebracht. In de basis is het nog altijd een gezinsauto, maar een ritje naar de supermarkt wordt hiermee keer op keer een feest.

Met enorme quad-uitlaten en dubbele spoilers aan de achterkant, verschilt het alsnog behoorlijk van je typische RS6. Mansory heeft de RS6 gewoontegetrouw een stortvloed aan koolstofvezel meegegeven, net als aero-tweaks zoals de dikke voorspoiler.

Audi-RS6-Avant-3

De overwegend zwarte look wordt mooi aangevuld met blauwe accenten die niet alleen op de carrosserie te zien zijn, maar ook op de wielen en die remklauwen. Al deze details dragen bij aan de nieuwe, stoere look van de krachtige Avant.

Onder de motorkap

Dankzij MTM’s stage 2-kit wordt er nog meer gehaald uit de twin-turbo V8 4,0-liter motor. Dankzij deze kit stijgt het vermogen naar liefst 820 pk en een koppel van 1.167 Nm (!). Dat terwijl de standaard RS6 Avant 591 pk en 590 Nm koppel heeft. Dankzij de nieuw verworven power raast de RS6 nu vanuit stilstand in minder dan drie tellen naar 100 km/u en wordt er een topsnelheid geclaimd van 330 km/u.

Deze speciale editie wordt beperkt tot slechts één uitvoering.

Audi-RS6-Avant-3

In het verleden schreven we al meermaals over het paradepaardje van Audi.