Een tijdje geleden schreven we al over de wagens van Formule 1-coureurs. Daar stond Charles Leclerc met een wat jonger koppie trots naast een sportwagen die hij van zijn werkgever Ferrari cadeau heeft gekregen. Natuurlijk moet je van meerdere taarten kunnen proeven om te weten welke nou de lekkerste is. Daarom heeft Leclerc nu niet alleen een paardje in zijn wagenpark, maar nu ook een doldwaze stier.

‘Vreemdgaan’ op je werkgever

De coureur uit Monaco laat een Lamborghini Huracán linea recta uit de fabriek van een concurrent naar hem toe rollen, zo’n 34 kilometers van Maranello verwijderd. Deze Lamborghini Huracán gaat zijn Ferrari 488 Pista Spider en zijn Ferrari 812 Italiaans gezelschap houden.

Lamborghini Huracán STO supercar Pure Luxe

De meningen zijn verschillend, omdat het assortiment van Ferrari ook zeker niet onder doet. Sommige zien het als disrespect naar Ferrari. Gelukkig is hij niet de enige coureur die ‘vreemdgaat’ op zijn werkgever. Zo rijdt Lewis Hamilton ook niet alleen maar in Mercedes wagens en heeft teamgenoot Carlos Sainz ook nog een Volkswagen Polo ergens in zijn garage staan.

Bescheiden coureurs

Ondanks dat Charles Leclerc eigenaar is van een Lamborghini is dat nergens op sociale media terug te vinden. Er zijn zelfs bijna geen foto’s te vinden waar hij naast zijn privé Ferrari’s te zien is.

Lamborghini Huracán STO supercar Pure Luxe

Dat toont al snel aan hoe bescheiden de twee coureurs van Ferrari zijn. Ferrari heeft wel een samenwerking met Richard Mille. Deze dure klokken zijn ook vaak om de polsen van beide heren te zien.

Specificaties van de Lamborghini Huracán STO

Leclerc is niet alleen vies van scheuren op het circuit, maar zijn privé wagens kunnen ook aardige snelheden aantikken. Zo heeft zijn nieuwe aanwinst Lamborghini Huracán STO welteverstaan een maximale kracht van 470/640 op 8,000 rpm. In drie seconden is deze snelheidsduivel van 0 naar 100 km/u. De maximumsnelheid is een razendsnelle 310 km/u. Het lijkt bijna op de snelheden die hij met een DRS op het rechte stuk pakt.

Lamborghini Huracán STO supercar Pure Luxe