Er gaan een hele hoop grote talenten uit de Eredivisie, maar er komen ook een hoop in. Wat minder dan de hoge bedragen voor wat ze er uit gaan, maar het is zeker het benoemen waard. Het valt ons alleen wel een beetje op dat de lijst wordt overmeesterd door de huidige kampioen van de Eredivisie AFC Ajax.

5. Antony Santos (€ 15,75 miljoen)

Aan samba ontbreekt het dit jaar zeker niet in Amsterdam. Het Braziliaanse toptalent verkaste in 2020/2021 van FC São Paulo voor een bedrag van € 15,75 miljoen. Sindsdien is het alleen nog maar bergopwaarts gegaan voor de 21-jarige jongeling. Hij werd Braziliaans international waar hij in zijn debuut meteen scoorde. Hij won de KNVB beker en de Eredivisie met Ajax. Ze zijn dit jaar goed begonnen met een ongeslagen reeks in de Champions League. Het absolute hoogtepunt daarvan is natuurlijk de 4-0 overwinning op het Borussia Dortmund van Haaland waarin Antony de 3-0 op zijn naam zette.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Antony Santos (@antony00)

4. Daley Blind (€ 16 miljoen)

Na een aantal goede jaren achter de rug te hebben gehad in Manchester besloot Daley Blind terug te keren naar zijn geliefde club Ajax. Helaas voor de club uit Amsterdam liep het contract van Daley blind niet af waardoor ze gewoon de volle pond voor hem hebben moeten betalen. De club uit Manchester verlangde naar € 20 miljoen.

Dankzij de goede onderhandeling vaardigheden van Ajax kregen ze hem € 16 miljoen. Blind was toen der tijd nog 28 en kon gemakkelijk nog een aantal jaren mee op top niveau. Na een schokkende bekentenis van een ontstoken hartspier leek de carrière van Blind op een dood spoor te eindigen. Gelukkig dacht hij daar zelf anders over en is hij buiten speler van Ajax ook nog ervaren speler voor het Nederlands Elftal waar hij zo nu en dan ook nog zijn minuten meepikt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daley Blind (@blinddaley)

3. Miralem Sulejmani (€16,25 miljoen)

In 2008 betaalde Ajax een recordbedrag van 16,25 miljoen aan SC Heerenveen voor de toen nog 19-jarige Serviër. Helaas voor hem werd dit niet zo’n groot succes als dat de club en hijzelf voor ogen hadden. Ondanks dat heeft hij netjes zijn 5-jarige contract uitgespeeld. En heeft hij er alles aangedaan om wat voor de club te betekenen. In 2013 vertrok hij transfervrij naar de hoofdstad in Portugal, Lissabon om voor Benfica te gaan spelen. Na een aantal jaren af en toe wat speelminuten op te pikken vertrok de 32-jarige Serviër naar Zwitserland om als routinier voor Young Boys te gaan spelen.

2. David Neres (€ 22 miljoen)

Nog meer Braziliaanse samba voor de club uit Amsterdam. Beste vriend van Antony, David Neres kwam ook over van São Paulo, maar dan een aantal jaar eerder. In 2017 maakte de Braziliaan de overstap naar Amsterdam. Er gaan veel geruchten dat Neres vertrekt uit Amsterdam vanwege te weinig speeltijd, door de komst van Antony en Steven Berghuis. Clubs als Napoli en Atletico worden vaak genoemd. Het contract loopt nog topt 2023 door. In die tijd zal ongetwijfeld de beslissing naar buiten zijn gebracht over de toekomst van hem.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Neres Campos (@davidneres)

1. Sebastién Haller

Haller was al eerder te bewonderen in de Eredivisie in de Domstad bij FC Utrecht. In het jaar 2017/2018 maakt de Ivoriaanse spits de overstap naar het Duitse Eintracht Frankfurt waar hij een geweldig trio vormde met Ante Rebic (AC Milan) en Luka Jovic (Real Madrid). Nadat dit trio uit elkaar viel betaalde West Ham uit Londen € 50 miljoen voor hem, maar echt de kans kreeg hij niet in Londen.

Hij was wel populair onder de fans door zijn bijzondere manier van goals maken en zijn behendigheid voor zijn lengte. Toch miste hij Nederland. Voor FC Utrecht was hij veel te duur, maar de trainer van Ajax, Erik ten Hag kende hem van zijn periode bij Utrecht en greep meteen de kans om hem een contract in Amsterdam aan te bieden. De deal was snel rond en na een stroeve start is de spits niet meer te stoppen met zijn betrokkenheden bij goals.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sébastien Haller (@sebastien.haller)