Op 25 november 2020 kwam het nieuws naar buiten dat een van de meest legendarische en omstreden voetballers aller tijden overleed: Diego Armando Maradona, ook wel Pluisje genoemd. Rondom de hele wereld, maar met name Argentinië, Napels, Barcelona, werd gerouwd. In december van dit jaar kun je bieden op een aantal van zijn overgebleven eigendommen via een Argentijns veilinghuis. Waaronder een BMW M4, een gesigneerd portret en zijn villa in Buenos Aires.

Maradona’s villa in Buenos Aires, Argentinië

Het klapstuk van de speciale veiling is de villa van Maradona in Buenos Aires, Argentinië. Het bestaat uit 700 m2 overdekt en nog eens 500 m2 onoverdekt.

De garage heeft genoeg ruimte om 3 voertuigen droog te houden en er zijn 6 slaapkamers aanwezig. Volgens de veilingmakelaar is het interieur in een “zeer goede staat van instandhouding (om er maar een paar te noemen: glas in lood, marmer)” maar ook zijn er “onderhoudsdetails die moeten worden opgelost.” Dat kun je overduidelijk terugzien in de video hieronder.

BMW M4 van Diego Maradona op het veilingblok

De coupé uit 2017 met 431 pk heeft amper kilometers gemaakt. De teller staat nog geen 6.000 kilometer en de auto lijkt qua conditie zo goed als nieuw. Naast enkele aanpassingen, zoals de blauwe flitsers in de grille en achter de voorruit, plus een politieclaxon. Leuk om op eigen terrein mee te pronken, maar op de openbare weg zal je al gauw aan de kant worden gezet. Waar je echter ten alle tijden mee kan pronken, is de handtekening van El Diez op de vooruit.

 

Het veilinghuis biedt niet alleen de M4 en het huis van Maradona aan. Er worden in totaal namelijk 87 kavels aangeboden, van fitnessapparatuur tot kleding en van schoenen tot (ingelijste) foto’s.

Vanaf 19 december 2021 worden alle kavels vrijgegeven om op te bieden. Dat kan op de website van het Adrián Mercado. Klik op deze link om jezelf te registeren om deel te nemen aan de Diego Maradona-veiling.