Alles wat de afgelopen jaren te maken heeft gehad met ex-president Donald Trump is breed uitgemeten in de media. Zijn hotel in Washington DC, op steenworp afstand van het Witte Huis, is daarop geen uitzondering. The Trump Organization was sinds 2013 de huureigenaar, maar CGI Merchant Group neemt het stokje voor $ 375 miljoen van hem over.

Hotel van Donald Trump in Washington DC is verkocht

Donald Trump heeft Washington D.C. al enige tijd geleden achter zich gelaten, maar zijn naam prijkt nog altijd in grote gouden letters langs Pennsylvania Avenue. De kroon van Washington DC, het best beoordeelde luxehotel in de hoofdstad, en het gewaardeerde bezit van Donald Trump zal blijven bestaan, maar wel zonder zijn naam erop.

Het Trump Washington DC hotel was in 2016 geopend, net voor zijn inauguratie, en aangezien niet iedereen tevreden was met Trump als president van de Verenigde Staten, moest het hotel verliezen incasseren van circa $ 70 miljoen. Maar het oogstte ook lofbetuigingen, met maar liefst 1.600 5-sterrenbeoordelingen op Tripadvisor en won het luxehotel de Forbes Travel Guide’s 2020 Star Awards.

De kopende partij

Gehuisvest in een 122 jaar oud postkantoor, beschikt over luxe suites en enkele van de grootste kamers in de stad. Terwijl Donald Trump altijd pochte dat het hotel tijdens zijn voorzitterschap meer dan $ 150 miljoen verdiende, zei het de door de Democraten geleide House Committee on Oversight and Reform dat de voormalige president verzweeg dat zijn hotel $ 70 miljoen aan nettoverliezen had opgelopen. Een welles-nietes spelletje.

Enfin, al die speculaties behoren nu tot het verleden, aangezien CGI Merchant Group, een in Miami gevestigde investeringsmaatschappij, een contract heeft getekend om de hotelhuur te verwerven voor het Trump International Hotel waar $ 375 miljoen mee is gemoeid. Het was al langer bekend dat de Trump Organization een overname van het leasecontract nastreeft, maar nu is het echt rond.

Het nieuwe contract geldt voor 60 jaar, met de optie om er nog 40 extra jaren aan vast te plakken. Volgens Market Watch zal CGI het pand een nieuwe naam geven en een deal sluiten met Hilton Worldwide Holdings Inc. om het pand te beheren. De verkoop zal naar verwachting begin volgend jaar worden afgerond en worden omgebouwd tot een Hilton Waldorf Astoria.

Renovatiekosten en winst van Trump

Trump betaalde naar verluidt een maandelijkse basishuur van $ 250.000 voor het iconische monument en stak bijna $ 210 miljoen in om het pand te renoveren. Volgens Forbes lijken zijn kinderen Ivanka, Jared en Eric elk een eigendomsbelang van 7,5% te hebben in de huurovereenkomst met het hotel. Zo kan Trump weer toevoegen aan zijn geschatte vermogen van 2,5 miljard.

Trump heeft na de verkoop nog altijd 10 hotels in Amerika in handen. In Miami, New York City, Chicago, Hawaii, Las Vegas, en Charlottesville (Virginia). Verder heeft hij ook nog ketens in Ierland, Canada en twee in Schotland.