De woningmarkt is al enige tijd naar de knoppen, en het lijkt almaar erger te worden. In de randstad, en met name in Amsterdam, rijzen de pan uit en in de vrije sector worden exceptionele prijzen gevraagd. Dit grachtenpand aan de Herengracht is momenteel de duurste huurwoning van Amsterdam.

Amsterdam grachtenpand is de duurste huurwoning des lands

Tuurlijk, het heeft alles waar je naar verlangt in een thuis. Een prachtig uitzicht, een fantastische locatie – ‘op loopafstand van de Dam’ – en een klassiek herenpand. Maar is dat genoeg om € 16.000 huur per maand te verantwoorden? Lijkt ons niet, maar goed, het zou ons niets verbazen als er toch iemand op ingaat. Echter is het met die 16.000 alleen nog niet gedaan. Om hier te kunnen intrekken moet je ook nog een waarborgsom van € 32.000 neertellen.

Amsterdam huurwoning

Foto: Ron Arnoldussen

Het gerenoveerde Rijksmonument bestaat al sinds 1642 en al diverse eigenaren hebben gebruik gemaakt van de 450 vierkante meter aan woonoppervlak. Na het openslaan van de voordeur kom je binnen in de ‘royale hal met hoge plafonds en prachtig marmeren vloer’. Een aantal stappen verder en je komt uit in de woonkeuken met open haard en inbouwapparatuur. Uiteraard zijn de karakteristieke balken en visgraatvloeren ook van de partij.

Foto: Ron Arnoldussen

De woning met drie verdiepingen heeft vier de slaapkamers, waarvan elk een eigen garderobe en een en-suite badkamer heeft. Bovenaan de woning is nog een luxe gym en een dakterras met uitzicht op de Westertoren en de binnenstad.

Separaat appartement

In het souterrain zit nog een afgelosten appartement van liefst 100m2. Compleet met royale woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken, die wederom is voorzien van diverse inbouwapparatuur.

Foto: Ron Arnoldussen

Zit je er goed in de slappe was en lig je niet wakker van een maandelijks bedrag die sommige mensen tot hun jaarsalaris rekenen, ga dan nu langs Funda en neem contact op met de makelaar van Prestige Housing.

Foto: Ron Arnoldussen

Met dank aan Ron Arnoldussen voor de schitterende beelden.