Door het feit dat zijn vader hem in 2013 een belang van bijna de helft in het Noorse viskwekerijbedrijf SalMar schonk, werd Gustav Magnar haast in één klap één van ’s werelds jongste miljardairs. Gustav was toentertijd nog maar 19 jaar oud. Gelukkig voor iedereen die nieuwsgierig is naar zijn vermogen, documenteert hij zijn extravagante levensstijl op Instagram.

Gustav Magnar, de op twee na jongste miljardair op aarde

Maak kennis met de 28-jarige Gustav Magnar Witzøe, geboren op het eiland Frøya. Deze Noorse knul is een model, maar beschikt ook over een geschat vermogen van $ 4,7 miljard. Zijn vermogen gebruikt hij deels voor exotische vakanties, tatoeages, designer kleding en het investeren in lokale tech-startups.

Gustav Magnar is alles behalve een self-made miljardair. Dat kan ook haast niet op deze leeftijd. Nee, zijn rijkdom komt van door zijn belang in het Noorse viskweekbedrijf SalMar, een van ’s werelds grootste zalmproducenten. Hij bezit bijna de helft van het bedrijf, dat een van ’s werelds grootste zalmproducenten is.

Het bedrijf werd in 1991 door zijn vader, Gustav Witzøe, opgericht. In 2013, toen hij nog maar 19 was, werd een belang van 47% van het bedrijf  aan hem geschonken.

Zijn vader, die het bedrijf nog steeds leidt, zei dat de familie “lange discussies” heeft gehad omtrent de beslissing om de ​​19-jarige de leiding te geven over de aandelen van het bedrijf. “Er zijn plussen en minnen”, zei hij indertijd. “Het kan je op veel manieren beïnvloeden, goed en slecht. Het kan de relaties met vrienden beïnvloeden.”

“Het is niet het geld dat me motiveert. Het is moeilijk om door geld gemotiveerd te worden, om helemaal eerlijk te zijn. Maar liever investeren in ‘startup’ bedrijven die een idee hebben en iets willen ontwikkelen. Deel uitmaken van die reis voor jonge ondernemers in Noorwegen, die een fantastisch idee of geloof hebben om iets revolutionairs te bereiken, motiveert me nog meer,” vertelde Witzøe aan Dagbladet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe)

Ook al vertelt hij tegen datzelfde blad dat geld niet gelukkig maakt, “vriendschap, liefde en relaties zijn niet te koop”, kocht hij in 2019 als een van de eersten in het land de Lamborghini Urus. Nadat hij ‘m geleverd kreeg, aarzelde hij niet om ‘m op z’n staart te trappen. Hij vloog met 116 kilometer per uur door een 60 kilometerzone, waardoor hij twee weken gevangenisstraf kreeg. “Ik voelde me vies toen het gebeurde. Het was echt raar. Nu rijd ik aanzienlijk rustiger,” zei hij na het incident.

Fotomodel en investeerder

Terwijl zijn vader SalMar blijft runnen, houdt Gustav zichzelf bezig met het investeren in lokale tech-startups en vastgoed. In 2017 injecteerde hij de Noorse Snapchat-concurrent Gobiand en Airbnb-hostservice Keybutler met een deel van zijn beschikbaar gestelde budget.

Daarnaast is Gustav Magnar een bekend model en getekend bij het Noorse ‘Team Models’. Op Instagram deelt hij geregeld kiekjes uit zijn uitzinnige leven en heeft hij al 133 duizend volgers voor zichzelf weten te winnen. Op zijn profiel vindt je beeldmateriaal rondom zijn exotische vakanties, uitgebreide tatoeageverzameling, favoriete sporten en uiteraard professionele modellenshoots.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe)