De woning in Amsterdam staat op een kavel van 542 m² en werd gebouwd in de periode van 1938-1939, maar is door de jaren gerestaureerd waar nodig. Zo is er in 2006 een grote verbouwing geweest waardoor er veel hoogwaardige materialen aan de villa zijn toegevoegd, terwijl het historische karakter bewaard gebleven, zoals te zien aan de glas-in-looddeuren. Het is mooi en ruim, maar niets springt er echt uit. Toch wordt er € 17.632 per vierkante meter voor gevraagd. Daar verwacht je toch minimaal een zwembad of iets dergelijks voor?

Indeling van de stadsvilla in Amsterdam

De makelaar trakteert ons op 86 foto’s, waar we voornamelijk bruine tinten aantreffen. Deels door de hoeveelheid marmer, alle houten visgraatvloeren en het meubilair. Maar er valt nog veel meer te bespeuren over de 397 m² woonruimte, exclusief garage. We zien een chique eetkamer, grenzend aan de in 2018 aangebouwde ruime serre. Verder een riante woonkamer van 60 vierkante meter, een open haard, ensuite deuren en wisselende kleurthema’s op de eerste en tweede verdieping. Ook is er een nog slaapkamer met aangrenzend een badkamer met inloopdouche, toilet en wastafel, om het totaal op zeven te brengen, terwijl er drie badkamers zijn

Het souterrain met gietvloer omvat de gehele woning, heeft een stahoogte van ongeveer twee meter en doet dienst als ruime multifunctionele ruimte. De garage, die aan de zijkant van het huis gesitueerd is, biedt ruimte voor een grote of twee kleine bolides.

Vlakbij de Zuidas

Deze villa is niet ver verwijderd van de Zuidas en tegelijkertijd in de luwte van de Beethovenstraat is dit duidelijk een opvallend bolwerk in de Apollobuurt. In 1938 werd deze villa gebouwd door architect TH. J. Lammers. Met een vraagprijs van € 17.632 per vierkante meter wensen we de huidige bewoner en makelaar veel succes met de verkoop. De stadsvilla in Amsterdam staat nu op Funda voor € 7.000.000.

Amsterdam