De Titanic is zonder enige twijfel ’s werelds meest beroemde stoomschip. Het legendarische passagiersschip dat op de eerste tocht zo’n onfortuinlijke ramp kreeg te verduren, weet nog altijd, meer dan 100 jaar na dato, mensen te boeien. In 2022 zal een replica de exact zelfde route afleggen. Maar een goedkoper en toegankelijker iets omtrent de Titanic is Lego’s nieuwste set.

Lego’s gloednieuwe Titanic-set

Het gedetailleerde ensemble bestaat uit maar liefst 9.096 stukken en wordt aangeprezen als “een van de meest uitdagende bouwervaringen tot nu toe.” Het hele pakket bevat ingewikkelde, authentieke details en wordt compleet geleverd met ladingkranen, zwembaden, reddingsboten, promenades, meerdere dekken en volledig functionerende scheepsfuncties. Denk daarbij aan werkende ankers en verstelbare masten. Zodra je het schip helemaal hebt opgetuigd meet het 135 centimeter lang en 44 centimeter hoog.

Als je ‘m besluit in huis te halen kun je ‘m stapsgewijs uit elkaar halen en in de romp kijken om meerdere verdiepingen met passagierskamers, de iconische grote trap, een rooklounge en gedetailleerde ketel- en machinekamers aan te treffen.

Titanic Lego

“Naast zijn enorme omvang stond de Titanic bekend om zijn ongeëvenaarde grootsheid, die getrouw is vastgelegd in de set. Onder de onmiskenbare buitenkant van de LEGO Titanic zijn er verschillende binnenkamers om te verkennen, waaronder de eersteklas grote trap, die zes dekken overspant, en de eetzaal in Jacobijnse stijl, die zich op het D-dek van het schip bevond,” aldus Lego zelf.

Cadeau voor de feestdagen

Met de feestdagen in aantocht, moeten we vaak onze hersens pijnigen om een geschikt idee te bedenken. Nou, deze geven we je op een presenteer plaatje. Het idee tenminste, want de kostprijs zal je zelf moeten ophoesten. De Lego-replica moet $629.99 gaan kosten en wordt binnenkort beschikbaar op hun website

Lego-Titanic Lego Titanic Titanic