De DBX is Aston Martin’s eerste luxe SUV, waarvan de productie op 9 juli 2020 van start ging. De 5-zits moet zowel sportiviteit als luxe leveren, maar volgens Mansory kan daar nog wel een schepje bij op. Op geheel eigen wijze zijn ze aan de slag gegaan aan dit model. Meest opvallend: de twee grote achterspoilers – naast de nieuwe kleurcombinaties.

Wide-body kit van Mansory op de Aston Martin DBX

De Wide-body kit in combinatie met geoptimaliseerde aerodynamica met verhoogde downforce-waarden zorgen voor verbeterde prestaties in bochten en snelheid. De ultralichte en gelakte motorkap van carbon, met extra koelluchtuitlaten in zichtbaar carbon, complimenteert het herontwerp van de extravagante tuner.

Aston Martin DBX Mansory

Extra componenten zorgen voor een nog krachtiger, lager en langwerpiger uiterlijk. Om de neerwaartse druk op de achteras te vergroten, ontwikkelde de Duitse ingenieurs een spoiler voor montage op de achterklep en een bijpassende dakspoiler.

Bovendien zet een nieuwe achterskirt met diffusor de opvallende uitlaatpijpen van het sportuitlaatsysteem vakkundig in het oog. “Talrijke koolstofvezelcomponenten zoals sierlijsten, spiegelbehuizingen en luchtinlaatlijsten voegen verdere opvallende highlights toe.” De hoofdkleur is zwart, veelal gecompliceerd met koolstofvezel, en geaccentueerd met de speciale kleur “Limegreen”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MANSORY (@mansory)

Het interieur bestaat volledig uit leder met ‘limoengroene’ accenten. Eigelijk hetzelfde thema als het exterieur dus. “Individueel geborduurde vloermatten, het gebruik van fijn zichtbaar carbon en de bekleding van bijna alle oppervlakken met het fijnste leer voegen extra highlights toe aan het meesterlijk handgemaakte interieur.”

800 pk en 1.00 Nm koppel

De V8-twinturbomotor onderging ook uitgebreide wijzigingen door de ingenieurs van de MANSORY Performance-afdeling. Dit omvat een volledig nieuw motormanagementsysteem, nieuwe en grotere turboladers, een sportluchtfilter en een high-performance sportuitlaatsysteem. Het uitlaatsysteem is leverbaar in twee uitvoeringen – geheel naar wens van de klant.

Aston Martin DBX

Mede dankzij deze aanpassingen en upgrades levert de Aston Martin DBX na de ombouw een indrukwekkende 800 pk (standaard: 550 pk) en een verhoogd koppel van 1.000 Nm (standaard: 700 Nm). Hiermee haalt ‘ie een maximale snelheid van 325 km/u (standaard: 291) en sprint de Mansory DBX binnen 3,8 seconden naar de 100 km/u, terwijl dat voorheen 4,5 tellen kostte.

Aston Martin DBX