De Ferrari Roma werd online geïntroduceerd op 13 november 2019, terwijl de officiële openbare onthulling van de auto de volgende dag plaats vond, in Rome uiteraard. Volgens de Italiaanse autofabrikant is de Roma “een moderne interpretatie van de zorgeloze en heerlijke lifestyle van het Rome uit de jaren 50 en 60.” Niks meer aan doen, zou je denken.

De Ferrari Roma

De middelgrote tweedeurs wordt alom geprezen om z’n gestroomlijnde en subtiele ontwerp. De voorkant van de auto is geïnspireerd op de SF90 Stradale sportwagen, terwijl het zijprofiel van de auto doet denken aan de 812 Superfast. Het algehele ontwerp van de auto is geïnspireerd op de 250 GT Lusso en de 250 GT 2.

Maar voor het geval je toch nog iets aan te merken hebt op Roma, of het nu gaat om het ontwerp of de prestaties, dan is Novitec er voor jou. “Met de Roma breidt Ferrari zijn uitgebreide voertuigaanbod verder uit. Novitec, wereldwijd toonaangevende verfijningsspecialist voor de sportwagens uit Maranello, biedt nu een exclusief maatwerkaanbod voor de coupé”, schrijft Novitec op Instagram.

Aangepaste elementen door Novitec

Novitec geeft de Roma 21-inch en 22-inch gesmede wielen van Vossen, een voorspoiler, grille-afwerkingen, rockerpanelen en buitenspiegelkappen op de Roma toegevoegd. Aan de achterkant verbeterde de Duitse tuner het uiterlijk met het gebruik van een lipspoiler op het kofferdeksel, een diffusorinzet en de verticale koolstofvin. De splitter en sideskirts zijn compleet nieuw en iets meer aanwezig.

Al deze elementen zijn gemaakt van naakt koolstofvezel, afgewerkt met een hoogglans coating. Op het eerste oog lijken dit vooral esthetische aanpassingen en toevoegingen, maar dankzij de verbeterde aereodynamica heeft het ook effect op de prestaties. De ontwerpers van Novitec zouden zelfs een windtunnel hebben gebruikt om te zorgen dat de tuning zo efficiënt mogelijk verliep.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Novitec Group (@novitecgroup)

In combinatie met sportveren en high-performance banden is de rijhoogte met 35 mm verlaagd, maar dankzij een fronthefsysteem kan de carrosserie bij de vooras indien nodig met 40 mm te verhogen.

Nu 704 pk

Qua prestaties zorgen de Duitsers voor een toename van 84 pk (62 kilowatt) en 122 Nm koppel, om uit te komen op 704 pk en 882 Nm van wendingen. Deze 3.9 V8-motor slingert de Roma vanuit stilstand naar 100 km/u in slechts 3,2 seconden en geeft ‘m een ​​topsnelheid van 325 km/u.

Gewoontegetrouw wordt er nog gezwegen over prijsklasseringen, maar Novitec wordt enthousiast van speciale verzoeken, dus verwijzen we je graag door naar hun website. Auf wiedersehen.