Peter Gillis is een markant figuur en dol op alles wat geld moet kosten en lekker smaakt. Eind juli van dit jaar zette de Massa is Kassa-ster zijn iconische villa in Neerpelt in de etalage, opgevolgd door nog enkele andere koop- en verkoopacties. Hij heeft ondertussen een nieuwe woonplaats gevonden waar hij zijn gloednieuwe Mercedes-AMG G 63, en de rest van zijn wagenpark, kan gaan parkeren. Namelijk een volwaardig Limburgs kasteel. Zal de succesvolle SBS6-serie binnenkort Chateau Meiland achterna gaan? Het kasteel was toevallig ooit in handen van ene graaf

Vakantiepark-baron Peter Gillis telt miljoenen neer voor Belgisch kasteel

Ditmaal heeft hij geen nieuwe (sport)wagen voor zichzelf, of Nicol, gekocht, maar een kolossaal kasteel in België. Kasteel Grevenbroek, gelegen in het plekje Hamont-Achel, is gebouwd in een Vlaamse neorenaissancestijl uit 1885, met een oudere kern, en staat op een terrein van 34 voetbalvelden groot.

Kasteelheer word je niet zomaar, zelf niet met het vermogen van Gillis. Alsnog viel hij voor de charmes van de locatie en de de statigheid van het bolwerk. Naar verluidt heeft hij er € 5,5 miljoen voor neergelegd. “Je weet niet hoe blij ik ben met deze aankoop. Het is een uniek gebouw met zeventien hectare grond, midden in het centrum van Hamont-Achel in Belgisch Limburg. dit kwam op mijn pad en ik wist gelijk: hier moet ik een bod op doen,” aldus Peter Gillis zelf. “Het mooie is dat de ingang van de poort, hemelsbreed, nog geen driehonderd meter van de kerk staat, wat meteen het centrum van het dorp is.”

“Pareltje in de regio”

Naar eigen zeggen is het een “pareltje in de regio” en was het voor hem hét moment om toe te slaan.  Maar ook de bijzondere titel die bij een kasteel om de hoek komt kijken spreekt hem aan. “Ik heb niet alleen een jonge vrouw, maar nu ook een jonkvrouw. En in België kun je bovendien – als je voldoet aan een aantal eisen – de titel baron krijgen.”

Het zal overigens nog wel even duren voordat Gillis zichzelf tot baron kan kronen. “We gaan eerst restaureren en dat duurt anderhalf jaar. Ik vind het fijn als alles naar mijn wens is. Je kunt er wel gelijk intrekken, maar dan woon je al die tijd in een bouwput… Als het eenmaal af is, kan het weer vele jaren mee.”

Ga naar BekendeBuren om beelden van het kastel te aanschouwen.