Als grote naam in de dj-scène moet je eigenlijk overal tegelijk zijn en moet je van hot naar her. De ene dag sta je in Miami plaatjes te draaien voor 70.000 man en de andere dag lig je laveloos in een Roemeense hotelkamer. Hoe dan ook is vervoer essentieel om zo’n druk schema te kunnen onderhouden. Daar kan je geen files bij gebruiken en daarom hebben s’ werelds grootse een privé-jets tot hun beschikking. Hier komen er een paar.

Voor hen geen economy class en vaak niet eens first-class, maar een privéjet. Geen last meer van een krijsende baby op de stoel rechts en geen armleuning-stelende knakker aan de linkerzijde, in deze jets is het optimaal ontspannen tijdens een lange vlucht op weg naar de volgende uitverkochte show. In een rapport van de NOS uit 2018 is te lezen dat dj’s als Garrix, Armin en Afrojack zo’n 1 miljoen kilometer per jaar achter zich laten, dus zo’n jet is geen overbodige luxe, alhoewel de agenda er in deze tijd vooralsnog wat leger uit zal zien.

Privé-jet van Martin Garrix

Martin Garrix is nog maar 25, maar staat al járen bekend als een van de meest succesvolle dj’s uit ons land. Garrix werd op jonge leeftijd ontdekt door Tiësto en heeft ondertussen meerdere wereldhits op zijn naam staan. Met een vermogen van geschat vermogen van 45 miljoen euro is geld geen probleem. Martijn Garritsen, zoals de dj echt heet, kocht in 2017 zijn eigen privé-jet. Al die Air Miles gaan je niet in de koude kleren zitten. Een aantal jaar terug gaf hij aan om altijd ‘normale’ vluchten proberen te pakken, maar dat het soms ‘niet anders kan’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Martin Garrix (@martingarrix)

Afrojack’s Afrojet

Afjojack heeft alles: een mooie vrouw (dochter van Lamborghini), een fastastisch huis, een wagenpark van jewelste en dus ook een drukke privé-jet. De ‘Afrojet’ is versierd met grote letters en kleurrijke cartoons op de motor. Het getekende hoofd van de dj geeft direct weer van wie het vliegtuig is, als de oranje teksten je nog niet zouden zijn opgevallen, en de kleuren zien er strak uit.

Armin van Buuren

Misschien wel de bekendste van de groep is Armin van Buuren. Vermogenden kunnen altijd Denim Air een belletje plegen. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij, of ACMI in vakjargon, leverde de privé-jet voor de Nederlandse DJ en muziekproducent Armin van Buuren. Het  F50-vliegtuig voorziet van een speciale kleurstelling en zelfs alle stoelen bevatten logo’s die te maken hebben met de trance-dj.

Tiësto en Hardwell zijn uiteraard ook grote namen in deze wereld, maar welke jets zij precies in bezit hebben is lastig uit te vogelen. Dus zonder te speculeren verwijzen we je voor Tiësto hiernaar door en klik hier om die van Hardwell te zien.

Kans is groot dat de meerderheid toch niet zelf voor deze vliegmiddelen hebben opgedraaid. Een DJ koopt namelijk veelal geen eigen privéjet. Hun managers of de DJ’s zelf huren privévliegtuigen bij verschillende makelaars of huren ze rechtstreeks bij privéjetoperators en plakken hun eigen logo’s erop. Hoe dit precies zit bij de bovenstaande namen, is echter niet bekend.