Laten we je bij deze introduceren aan het sprookjeskasteel: Chinese Jilong Castle Country Club Resort. Bij China verwacht men opwindende bruggen, moderne constructies en oneindige wolkenkrabbers, maar zeker geen opvallende versie van het kasteel Neuschwanstein. Toch is dat hetgeen dat zich heeft genesteld op het Wanfeng-meer. Eén uniek viersterrenhotel in de vorm van een kleurijk kasteel temidden van adembenemende flora en fauna.

Sprookjeskasteel-hotel op eiland

Gelegen op een klein eiland aan het Wanfeng-meer in de provincie Guizhou in het zuidwesten van China, ligt het prachtige Jilong Castle Country Club Resort dat Beierse kastelen te kakken zet. Dit viersterrenhotel werd opgericht in 2011 en is het liefdeswerk van een lokale man die zijn fortuin heeft verdiend met waterkracht. Nog een van zijn waterkrachtcentrales die dichtbij het pand is gebouwd, wekt alle elektriciteit op dat in het resort wordt gebruikt.

Hotel

Het prachtige pand kan elk middeleeuws Europees kasteel een ren voor zijn geld geven door er niet alleen authentiek, maar ook beeldschoon uit te zien. Om het leven in een verbazingwekkend kasteel als dit te ervaren, hoef je slechts 33 euro uit te geven voor één nacht in een kamer in het sprookjeskasteel. De structuur is werkelijk schitterend met veel aandacht voor detail, inclusief een brug die het bolwerk verbind met het vasteland. De locatie is verder op zichzelf al pittoresk en adembenemend.

Kasteel Neuschwanstein

Volgens het Chinese Ctrip wordt het unieke resort aan het Wanfeng-meer vaak de Chinese versie van kasteel Neuschwanstein genoemd, het sprookjeskasteel dat de inspiratie was voor het kasteel van Assepoester in Disney World.

sprookjeskasteel

De obsessie van China met Europa is vrij goed bekend. Ze hebben zelf met succes diverse Europese oriëntatiepunten nagebootst en zelfs hele steden met gemak hebben nagebouwd. Net als veel andere plekken in China, zal deze ook zorgen voor een onvergetelijk toeristisch ervaring. Niet alles hoeft duur te zijn, om iets moois te leveren, zo blijkt maar weer.