De wereldberoemde filmregisseur Steven Spielberg kocht de sloep in 2016 naar verluidt voor een schamele € 130 miljoen. Het superjacht, voorheen ‘Seven Seas’, is gebouwd door de Nederlandse jachtbouwer Oceanco, die momenteel het jacht voor Jeff Bezos aan het bouwen zijn. Het project van 86,01 meter werd in 2010 opgeleverd en is na de recent verkoop hernoemd tot Man of Steel.

Seven Seas van filmregisseur Steven Spielberg

De Academy Award-winnaar, die volgens Forbes $ 3,7 miljard waard is, heeft kosten noch moeite gespaard bij het ontwerpen van zijn droomvaartuig. Sinds het moment dat hij het jacht circa vijf jaar geleden aanschafte, is het nimmer nooit te koop aangeboden geweest.

Steven Spielberg verkocht zijn epische vorige week aan een onbekende koper, meldde beursvennootschap Merle Wood & Associates. Hoewel zij de koopprijs niet vermeldde, werd het schip eerder dit jaar nog aangeboden voor $ 160 miljoen (€ 138.4 miljoen).

Bioscoop aan boord

Het blitse interieur, vormgegeven onder leiding van Nuvolari & Lenard en Molly Isaksen, beslaat vier dekken en biedt voldoende ruimte voor het ontvangen van talloze A-listers. 20 gasten kunnen logeren in de negen royale passagiershutten, evenals 28 bemanningsleden. De hut van de nieuwe hoofdeigenaar beschikt over een eigen badkamer en een kleedkamer, een kantoor en een terras met eigen jacuzzi.

Natuurlijk staat het jacht van Nederlandse makelij ook in het teken van videografie, denk aan grote schermen in iedere kamer en een volledige bioscoop. Maar er is verder op diverse andere manieren ontspanning en/of vertier aan te treffen sauna.

Man of Steal huist een stoombad, een fitnessruimte, een zwembad, een enorme strandclub, een helikopterplatform en talloze loungeruimtes en bars. Zoals verwacht is er ook een goed gevulde garage met een tender, speedboot, waterspeelgoed en duikuitrusting.

Het superjacht zit bomvol tenders

Spielberg heeft de voormalige naam Seven Seas eer aan gedaan, ook al is het eigenlijk vernoemd naar zijn zeven kinderen. In het afgelopen decennium heeft de 74-jarige het superjacht overal over de zeven zeeën genomen. Wellicht is het tijd voor een grotere boot?

We schreven eerder een artikel over het vermogen van Mohammed Ali Al Barwani, de Omaanse eigenaar van Oceanco uit Alblasserdam.