Het Crescent superjacht is gebouwd door Lürssen uit Duitsland die deze in 2018 afrondde. Het superjacht is 22 meter breed en 135 meter lang en trotseerde eerder de golven onder de roepnaam Thunder. De huidige eigenaar heeft diep in de buidel moeten tasten voor dit luxueuze vaartuig.

Twee helipads op superjacht Crescent

Ondanks deze positie staat de Crescent maar op de nummer 11 positie van de jachten die zijn gebouwd door Lürssen. Lürssen Yachts bouwt al sinds 1875 jachten en is een familiebedrijf die al op vier generaties doorgaat. In de top-20 grootste jachten die er ooit gebouwd zijn heeft Lürssen er negen van gemaakt. Als we een kijkje van bovenop de Crescent nemen vallen twee dingen al gauw op. Dat zijn de twee grote helipads.

woonkamer Crescent Jacht

Aan luxe is er geen gebrek op dit schitterende jacht. Het vaartuig heeft vijf verdiepingen, waardoor er genoeg keuze is om in volle privacy te vertoeven. Er zijn meerdere woonkamers, keukens, slaapkamers, een jacuzzi en een recreatiekamer. De besturingskamer heeft een 360 graden uitzicht wat altijd zorgt voor een prachtig uitzicht waar je ook bent.

De enige suggestie die wij ons nog kunnen bedenken is een ruimte onder de boot waar je de heldere zee in kan kijken. Het jacht biedt negen kamers waar 18 gasten in passen. Er kunnen ook 45 personeelsleden mee. Zij hebben ook een eigen leefruimte. Dat houdt in dat je 2,5 personeelsleden hebt per persoon.

Dobberen op de straat van Gibraltar

Op dit moment bevindt het jacht zich op de zee rond Gibraltar. Het jacht werd gebouwd in Duitsland dus heeft er een aardige reis op zitten richting het zonnige zuiden. De eigenaar van het jacht is onbekend, maar het is wel bekend dat de eigenaar het jacht vaak gebruikt en niet continu stil staat: zoals we wel vaker zien bij andere kapitaalkrachtige jachteigenaren. Heel veel betere en luxere jachten bestaan niet, dus de eigenaar heeft een pareltje onder zijn hoede.

Crescent Jacht Crescent Jacht