Er staan ontzettend veel woningen in Amsterdam die in dezelfde stijl zijn gebouwd. Dat past ook bij de architectuur van de stad, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Dat is ook het geval van deze houten woning. Ondanks dat het niet helemaal binnen de architectuur past van Amsterdam ziet het er erg bijzonder uit. Vanbinnen is het een modern paleisje waar je mond van open zal vallen.

Hoge prijs voor weinig ruimte in Amsterdam

We zijn er ook al een lange tijd achter dat de huizenmarkt op een ander niveau krankzinnig is op dit moment. Dat is in onze hoofdstad ook nog even net iets extra heftig als bij de andere steden in Nederland.woonkamer

De woning in Weesperzijde 114 heeft 158 vierkante meter aan woonruimte. Per vierkante meter leg je ook nog net geen € 10.000 neer. De woning is gebouwd in 1932 en heeft een aantal drastische verbouwingen doorstaan. Door deze verbouwingen heeft de woning wel een hyper moderne uitstraling vanbinnen.

Unieke indeling

Bij de entree van de woning stap je eigenlijk meteen de ruime woonkamer in met een hoog plafond. Hier bevindt zich de relax bank, een dressoir en de televisie. Via een houten visgraten trappetje kom je uit in de open keuken. Met hoge mat zwarte opbergkasten en een wit marmeren keukeneiland ziet het er erg strak uit. Via de keuken kan je in de hout omgeven tuin of in de eetruimte komen.

Amsterdam keuken

De tuin lijkt op een soort binnenplaats omgeven met hout. Via een houten trap kom je uit bij een loungeset met een schuurtje ernaast. Via de houten visgraat trap kom je uit op de slaapkamer verdieping. Via een halletje kan je naar de twee slaapkamers die hier te bevinden zijn. De grootste slaapkamer op deze verdieping heeft een smalle muur die leidt naar de badkamer die eruit kan worden gesloopt om er een geheel van te maken.

Het slapend genot

Op de bovenste verdieping van de woning is de echte master bedroom. Met een kingsize bed, een eigen badkamer met een bad en een douche. Om de ruimte nog even compleet te maken heb je ook nog een ruime inloopkast. Het is misschien niet al het grote waar we normaal over schrijven, maar deze knusse woning heeft zeker zijn charmes. Misschien worden de charmes iets minder als je de prijs hoort van de woning. Voor deze woning leg je namelijk wel een kolderieke prijs neer van € 1,5 miljoen.

Bekijk de advertentie van de woning via deze link.

slaapkamer Amsterdam badkamer