Na een fikse boete van wel $ 50.000 in Brazilië nadat Verstappen de vleugel van Lewis Hamilton aanraakte, kan Max nog wel wat extra geld verdienen om de schade mee te vergoeden. Dat kan hij gemakkelijk doen door de Formule 1 gewoon simpelweg te winnen en die Brit te snel af te wezen.

Helaas werd het hem net niet voor Verstappen in Brazilië, maar de volgende race in Qatar staat vandaag alweer op het programma. Als het team van Red Bull Racing de wagen van Verstappen perfect naar zijn zin krijgt, zijn wij er van overtuigd dat hij Hamilton eruit zou moeten kunnen racen.

50.000 per punt in de ‘Drivers standing’

De druk begint op te lopen en het begint steeds spannender te worden. Hij speelt niet alleen voor de eer, maar neemt ook nog eens een lekker bedrag mee als officiële kampioen. Verstappen haalt ook bonussen binnen waar je u tegen zegt. Als we de berichtgeving uit het verleden moet geloven, zou Verstappen € 50.000 per punt binnenhalen.

Een Grand-Prix overwinning van 25 punten wordt zodoende al snel €1.250.000 euro. En voor elke overwinning staat nog eens een bonus van €250.000.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Dit komt neer op een bedrag van € 16,6 miljoen. Nu snappen we waarom coureurs zo balen als ze crashen. Ze kunnen niet verder, maar ze krijgen ook geen bonus. De bonus zal ongetwijfeld lager zijn bij kleinere teams wat eigenlijk best raar is omdat de prestatie om een punt te halen vele malen lastiger is.

Onduidelijkheid voor de prijs als wereldkampioen

De precieze bonussen die je krijgt als  je een kampioenschap wint zijn niet helemaal duidelijk. Toch kom je als je alle factoren bij elkaar rekent uit op een bedrag waar je mond van zal openvallen. Verstappen zou namelijk ongeveer € 66 miljoen krijgen als hij de officiële kampioen wordt met Red Bull Racing. Of dit in zijn eigen zak beland is een zeer onwaarschijnlijke kans. Als je dit vergelijkt met het laatste team dat € 15 miljoen krijgt is het ook een erg groot verschil.

Max Verstappen

Alleen wordt deze beloning uitgekeerd voor het winnende team. Op individuele basis is het helaas onbekend doordat het strikt geheim is. Vele voorspellingen van de kampioensbonus komen neer op het volgende: ‘Er is geen raceprijzengeld als zodanig, het geld wordt aan het einde van het seizoen verdeeld in een uiterst complexe formule die is vastgelegd in de Concorde-overeenkomst deze is niet duidelijk voor mensen buiten de Formule 1.”

Ben je nou ook benieuwd naar Max Verstappen zijn gepimpte privéjet? Klik dan op deze link.