Eind juli zette Peter Gillis zijn luxe villa in Neerpelt te koop voor € 1,4 miljoen. Gezien de naamsbekendheid duurde het niet lang voordat hij een koper wist aan te trekken. Strik eromheen en door, althans dat dacht hij. De makelaar van dienst liet BekendeBuren weten dat de aspirant koper niet tot kopen overgaat en dat betekent dat Peter Gillis zijn iconische villa opnieuw aan de man gaat brengen.

Peter Gillis zijn villa in Neerpelt terug in de etalage

Gillis liet Pure Luxe al weten dat dit niet zijn eindbestemming zou zijn, met terugwerkende kracht blijkt dat Kasteel Grevenbroek te zijn, maar dat hij na één jaar al zijn iconische villa zou verkopen, zagen wij ook niet aankomen. Desalniettemin wist hij binnen enkele maanden een koper te strikken en gingen de verhuisdozen richting zijn nieuwe kasteel in Hamont-Achel om het leven voort te zetten als Baron.

Peter Gillis-1

De reden waarom de koop werd afgeblazen is niet bekend gemaakt, maar alles wijst erop dat de gegadigde de financiering niet rond kreeg. Voor Peter Gillis houdt dit in dat hij opnieuw een koper moet gaan aantrekken. De Belgische villa gaat opnieuw de verkoop in en dit keer voor €1.395.000 euro, € 5.000 minder dan voorheen.

Zijn villa is al breed uitgemeten in de villa en in zijn eigen SBS-show, maar laten we nog eens beknopt toelichten waar de toekomstige eigenaar op mag rekenen. De riante villa, net over de grens, beslaat 275 vierkante meter woonoppervlak met vijf slaapkamers en twee badkamers. Een ‘hoogwaardig alarmsysteem’ houdt kwaadwilligen buiten en in de garage is ruimte voor vier auto’s, maar op de oprijlaan kunnen nog wat extra voertuigen gestalt worden.

 

Het zal vast niet lang duren voordat een nieuwe geïnteresseerde koper zich meld, gezien de luxe en comfort en de ogenschijnlijke prijs-kwaliteitsverhouding. Hopelijk voor Peter vindt hij nu wel iemand die het hele kooptraject afmaakt.

Begin november kreeg Pure Luxe ook een exclusieve tour door nieuwe kasteel Peter Gillis.