De geruchten rondom Nyck de Vries gaan steeds verder. Volgens meerdere bronnen zou hij volgend seizoen aansluiten bij een van de velen Formule 1 teams. De Vries staat nu ook nog onder contact bij Mercedes.

Bekend teamgenoot

De Nederland fungeerde als test- en reservecoureur bij het Mercedes AMG Petronas Formula One Team. . De Vries werd dit jaar ook glansrijk wereldkampioen in de Formule E bij het team van Mercedes. De 26-jarige coureur wordt gezien als een van de potentiële toppers voor de komende jaren

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Als deze geruchten allemaal waar zijn zullen we weer met twee Nederlanders in de Formule 1 gaan rijden. Dit is al eerder gebeurd. Sterker nog de twee Nederlanders zaten zelfs bij hetzelfde team. Hiermee bedoelen we natuurlijk Christijan Albers en Robert Doornbos bij Minardi. Het duo werd ook wel ‘Double Dutch’ genoemd.

De privé-wagen van Nyck de Vries

Natuurlijk hebben de coureurs ook nog een leven buiten het circuit om. Ieder normaal mensen heeft een normale auto nodig om je mee te vervoeren. De Vries zit natuurlijk bij mercedes. Dan kan een prachtige Mercedes niet ontbreken. Hij is eigenaar van de Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC. De wagen kost een goede 67.000. Niet heel duur zoals sommige wagens van de huidige Formule-1 coureurs, maar de wagen stelt niet teleur als het gaat om de specificaties.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)

Deze elektrische Mercedes is van 0-100 binnen 5,1 seconden. De wagen heeft 2 elektromotoren en 408 pk en heeft een topsnelheid van 180 km/per uur. Het zijn geen snelheden van een Formule 1/ Formule E, maar het is zeker weten goed genoeg voor een ritje op openbare weg. Het enige nadeel van dat de wagen elektrisch is is dat je 11 uur moet wachten tot hij helemaal vol is. Maar dat is een kwestie van goed inplannen.