Vorig jaar, en het jaar daarvoor, kon het geluk niet op voor de Meilandjes. De ene samenwerking volgde de andere op en mensen verzamelden zich massaal voor de beeldbuis wanneer Chateau Meiland werd uitgezonden. Dat is nu wel anders. De hele familie kon op behoorlijk wat ophef en kritiek rekenen na het boek en de uitspraken van Erica Meiland. En daarnaast zitten ze ook nog altijd opgescheept met het chateau.

Familie Meiland heeft Frans chateau liever kwijt dan rijk

Begin dit jaar maakten ze nog bekend dat het kasteel was verkocht onder voorbehoud, maar uiteindelijk ging daar een streep door. Hierna voelden ze zich genoodzaakt om de prijs te laten zakken naar € 1,25 miljoen. En later verder naar € 998.000. Maar ook die daling lijkt geen verschil te maken, dus halen ze er nog ruim twee ton vanaf om uit te komen op de nieuwe prijs van € 795.000. Wie de serie heeft gezien, of bekend is met kastelen, weet dat een kasteel de nodige onderhoudt vraagt. Dus los van de vraagprijs, moet je rekening houden met nog behoorlijk wat (on)voorziene kosten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chateau Marillaux (@chateaumeiland)

Het is gelegen in de streek Limoges, in midden-Frankrijk, en toekomstige eigenaren mogen hun borst natmaken voor de kosten die de onderhoud met zich mee zal brengen. Zo moet de elektriciteit compleet vernieuwd worden, de ramen zijn niet geïsoleerd en ook dak heeft z’n beste dagen gehad. Maar ook de huidige tijdsgeest is niet gunstig voor een chateau. “Het is natuurlijk een buitengewoon ongelukkige tijd om een B&B te beginnen. Dat kasteel leeft pas als het vol zit”, zegt Erica Meiland tegen Shownieuws.

Villa in Noordwijk

Echter is dit is niet het enige vastgeroeste project dat de familie Meiland in de etalage heeft staan, want ook de villa in Noordwijk die ze kochten van de drummer van Kensington, lijkt weinig aandacht te trekken. In de media is de verkoop meermaals breed uitgemeten, maar serieuze gegadigden blijven achterwege. Zelf kochten ze de villa in februari in een keer voor € 2,7 miljoen, maar met de vraagprijs van € 2.995.00 hopen ze er nog steeds een financiële slag uit te slaan. Maar goed, financieel gezien kunnen ze dit allemaal prima leien. Inmiddels wonen Martien en Erica in Landhuis Duinwijk.